Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τιγράκι στα σκουπίδια – Αττικό: “Δύσκολα θα τα καταφέρει”, λέει ο ιδιοκτήτης του Πάρκου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιγράκι στα σκουπίδια – Αττικό: “Δύσκολα θα τα καταφέρει”, λέει ο ιδιοκτήτης του Πάρκου

Τιγράκι στα σκουπίδια - Αττικό: Η παράνομη μεταφορά από το εξωτερικό είναι πιθανό να έγινε με αυτοκίνητο.

Ακόμα και οι υπάλληλοι που αντιλήφθηκαν την παρουσία του μικρού αιλουροειδούς και ειδοποίησαν αμέσως τους υπευθύνους του Αττικού Πάρκου σοκαρίστηκαν. Ένα τιγράκι ηλικίας περίπου 4 μηνών, ήταν παρατημένο στα… σκουπίδια!  Το άγριο ζώο περιθάλπεται στην κλινική του Αττικού Πάρκου, όμως το περιστατικό έχει ασυνήθιστες προεκτάσεις, καθώς γεννά ισχυρές υποψίες για παράνομο εμπόριο άγριων ζώων στην Αθήνα. Παράλληλα, γεννάται το ερώτημα εάν το ζώο τραυματίστηκε στη φύση, ή από τους πιθανούς διακινητές.

Ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου τονίζει ότι δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με κάτι ανάλογο εως σήμερα. Οι ειδικοί που εξέτασαν το σπάνιο λευκό τιγράκι διαπίστωσαν ότι είναι παράλυτο ουσιαστικά και δε μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πίσω άκρα του, ενώ θα το υποβάλουν σε ειδικές εξετάσεις. Η παράνομη μεταφορά από το εξωτερικό είναι πιθανό να έγινε με αυτοκίνητο.

Τιγράκι στα σκουπίδια στο Αττικό: «Το τιγράκι είναι παράλυτο, δύσκολα θα τα καταφέρει»

«Εμείς το μάθαμε όταν οι υπάλληλοι του δήμου πήγαν να μαζέψουν τα σκουπίδια και την ανακύκλωση έξω από το πάρκο αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς αντιλήφθηκαν πως κάτω από έναν κάδο βρίσκονταν ένα ζώο. Ενημερωθήκαμε αμέσως και διαπιστώσαμε πως πρόκειται για ένα λευκό τιγράκι. Πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, περί παράνομου εμπορίου άγριων ζώων. Είναι τεσσάρων μηνών, αλλά έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι δύσκολο να καταφέρει να ζήσει. Είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του Πάρκου, Ζαν-Ζακ Λεσουέρ στο iefimerida.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις