Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεύτερος σταθμάρχης Τέμπη: Στον ανακριτή ο εργαζόμενος της επόμενης βάρδιας μετά την τραγωδία
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερος σταθμάρχης Τέμπη: Στον ανακριτή ο εργαζόμενος της επόμενης βάρδιας μετά την τραγωδία

Δεύτερος σταθμάρχης Τέμπη: Νέα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσει σήμερα και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από την αυτήν που σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη. Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως ο σταθμάρχης που ήταν βάρδια το μοιραίο βράδυ που σημειώθηκε η τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς απολογήθηκε χθες για περισσότερες από 7 ώρες προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο 59χρονος σταθμάρχης, χωρίς απολογητικό υπόμνημα, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, και υποστήριξε ότι ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο σταθμάρχης δεν αναγνωρίζει τη φωνή του σε διάφορες ηχογραφημένες συνομιλίες που κυκλοφορούν.

«Είπε τα πάντα ο σταθμάρχης» λέει ο δικηγόρος του

Όπως είπε ο δικηγόρος του 59χρονου ο σταθμάρχης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας και προσπάθησε να βοηθήσει τη διαδικασία της ανάκρισης, έστω και αν σε κάποια σημεία προκύπτουν ευθύνες και για τον ίδιο. Σύμφωνα με τον κ. Στέφανο Παντζαρτζίδη, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο πελάτης του «είπε τα πάντα» στην ανακρίτρια. «Μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος είπε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν, χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες στον εαυτό του ή όχι. Αν προκύψει από τα στοιχεία που κατέθεσε και από αυτά που συλλέγει η ανάκριση ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλα άτομα, πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της πάρα πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Παντζαρτζίδης.

Κατεπείγουσα έρευνα Πλεύρη για την αναρρωτική στον προϊστάμενο του σταθμάρχη

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις