Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πασχαλινό καλάθι – προϊόντα: Τι θα περιλαμβάνει η ενίσχυση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό καλάθι – προϊόντα: Τι θα περιλαμβάνει η ενίσχυση

Πασχαλινό καλάθι - προϊόντα: «Ανάσα» για τα νοικοκυριά

Όπως έγινε και τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα «πασχαλινό καλάθι» και «καλάθι του νονού». Χρονικά, το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι στην 18η εβδομάδα εφαρμογής του με τα σούπερ μάρκετ να στέλνουν τις ανανεωμένες λίστες τους, ενώ για δεύτερη εβδομάδα λειτουργεί το «καλάθι της Σαρακοστής». Το «πασχαλινό καλάθι» αναμένεται να περιέχει προϊόντα όπως: αρνί- κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά για το πασχαλινό τραπέζι των καταναλωτών και θα «αντικαταστήσει» ουσιαστικά το «καλάθι της Σαρακοστής».

Παράλληλα σχεδιάζεται και το «καλάθι του νονού» αντίστοιχο με το «καλάθι του Άη Βασίλη» των Χριστουγέννων. Αναμένεται μάλιστα να έχει παρόμοιες κατηγορίες παιχνιδιών με εκείνο, καθώς επίσης επιπλέον και λαμπάδες. Οι κατηγορίες των προϊόντων που θα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» θα καθορισθούν αργότερα με σχετική υπουργική απόφαση, αλλά σε αυτά που θεωρούνται βέβαιο ότι θα περιληφθούν είναι παιχνίδια και λαμπάδες.

Γεωργιάδης: Το «καλάθι» παρουσιάζει μείωση τιμών

Στο σύνολο αξίας το «Καλάθι» παρουσιάζει αξιοσημείωτη μείωση, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα ο υπουργός σημειώνει: «18η εβδομάδα εφαρμογής του “Καλαθιού” και από τα 1.134 προϊόντα 68 (6%) παρουσίασαν αύξηση, 83 (7.32%) παρουσίασαν μείωση, και 983 (86.68%) παρέμειναν σταθερά! Στο σύνολο αξίας το “Καλάθι” παρουσιάζει αξιοσημείωτη μείωση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις