Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο σηματοδότηση: Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας
ΕΛΛΑΔΑ

Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο σηματοδότηση: Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας

Έπειτα από καταγγελίες

Παραγγελία για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με αφορμή τις καταγγελίες εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμου περί έλλειψης φωτεινής σηματοδότησης στη διαδρομή του προαστιακού στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο., με φόντο τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Στεφανάτος θα κληθεί άμεσα να καταθέσει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ενώ θα ζητηθούν έγγραφα από την εταιρεία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Προαστιακού προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες. Το αδίκημα που θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί είναι αυτό των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Νωρίτερα, ο Ηλίας Τρευλός, μέλος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, κατήγγειλε στο OPEN ότι μέρος της διαδρομής από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο δεν διαθέτει επαρκή σηματοδότηση. Σημειώνεται ότι από τη συγκεκριμένη διαδρομή διέρχονται χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

«Ένα κομμάτι λειτουργεί, ένα κομμάτι όχι στον άξονα αυτό. Αλλά ακόμα και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι, δε λύνεται το πρόβλημα. Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με κάποια χιλιόμετρα, πρέπει να είναι το σύνολό του σε πλήρη λειτουργία και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου η συνολική εικόνα για το πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τρευλός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις