Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρκάς – Τέμπη δυστύχημα: Συγκλονίζει το νέο σκίτσο για την τραγωδία με τα τρένα
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκάς – Τέμπη δυστύχημα: Συγκλονίζει το νέο σκίτσο για την τραγωδία με τα τρένα

Αρκάς - Τέμπη δυστύχημα: «Ακμαία η εγκληματικότητα του κράτους»

Συγκλονίζει το νέο σκίτσο του Αρκά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στο σκίτσο εικονίζεται ένα μικρό κορίτσι – άγγελος μέσα στο διαλυμένο τρένο. Το μήνυμα που συνοδεύει την εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι: «Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα με μια απλή εντολή σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Κι όμως, σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία».

Ο Αρκάς και το πρωί της Τετάρτης δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό σκίτσο για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Στο σκίτσο του έχει φτιάξει ένα τρένο που στη μηχανή του έχει μια νεκροκεφαλή, ενώ δίπλα ο μήνας Μάρτιος δακρύζει για την ανείπωτη τραγωδία.

Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, σε 46 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στα πτώματα που ανέσυρε η Πυροσβεστική. Είναι βέβαιο όμως ότι τα θύματα είναι περισσότερα και ο συνολικός αριθμός θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η έρευνα σε όλα τα βαγόνια και η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης μέσω του DNA από το ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας.

Μόνο σήμερα ανασύρθηκαν επτά απανθρακωμένες σοροί από το βαγόνι του εστιατορίου, το οποίο δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο πυροθερμικό φορτίο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν σε κάποιο από τα βαγόνια, στο μοιραίο ταξίδι, μπορεί τελικά να είναι μεγαλύτερος από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Στο δεύτερο βαγόνι, το οποίο απομακρύνθηκε από το σημείο της σύγκρουσης, οι διασώστες ανέμεναν να βρουν λείψανα από 13 άτομα. Τελικά όμως εντοπίστηκαν τα λείψανα περισσότερων ανθρώπων

.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις