Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απεργία Μετρό σήμερα 1/3: Ανατροπή με τη στάση εργασίας
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Μετρό σήμερα 1/3: Ανατροπή με τη στάση εργασίας

Απεργία Μετρό σήμερα 1/3: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Aνεστάλη η στάση εργασίας στις Γραμμές 1 (πρώην ηλεκτρικός), 2 και 3 του Μετρό που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, σε ένδειξη πένθους για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η λειτουργία της Γραμμής 1 του Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» ξεκινά στις 10:30 το πρωί, καθώς ανοίγουν οι σταθμοί που τις πρώτες πρωινές ώρες παρέμεναν κλειστοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» σήμερα Τετάρτη 01/03/2023 θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί, μετά την αναστολή της στάσης εργασίας σωματείου εργαζομένων».

Εν συνεχεία ανακοινώθηκε ότι και στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρόλο που είχε αποφασιστεί να τραβήξουν χειρόφρενα από τις 18:00 και μετά.

«Τέτοιου μεγέθους τραγωδίες είναι βέβαιο ότι θα συμβούν αν δεν ασχοληθούμε με τις υποδομές»

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί μια τέτοια τραγωδία. Σήμερα θρηνούμε τους συμπολίτες μας που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν στις εκκλήσεις των εργαζομένων. Όταν οι εργαζόμενοι μιλούν για έλλειψη προσωπικού, για απαξίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών, για την ελλιπή συντήρηση του τροχαίου υλικού, για την παραβατικότητα σε όλο το μήκος του δικτύου, κάποιοι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα. Τέτοιου μεγέθους τραγωδίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν αν κάποιος δεν ασχοληθεί σοβαρά με την στελέχωση αλλά και τις υποδομές. Ο σιδηρόδρομος δεν είναι οι λαμπεροί γρανίτες, οι προβολείς και οι κάμερες των καναλιών που τρέχουν να προβληθούν όλοι όσοι φέρουν ευθύνη για αυτό τραγικό γεγονός».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις