Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΗΠΑ – Αλεξανδρούπολη: Νέα “απόβαση” στρατιωτικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ – Αλεξανδρούπολη: Νέα “απόβαση” στρατιωτικών

ΗΠΑ - Αλεξανδρούπολη: Στο Στρατόπεδο Γιαννούλη

Νέα αμερικανική “απόβαση” στην Αλεξανδρούπολη, ξεκινάει από σήμερα Τρίτη, αφού αναμένονται πάνω από 200 στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό, να φτάσουν αεροπορικώς από τις ΗΠΑ στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο αριθμός αυτός σταδιακά θα αυξηθεί και μπορεί να φτάσει ως τα 400 άτομα. Όλοι αυτοί θα ασχολούνται με τις μεταφορές του στρατιωτικού υλικού, το οποίο θα καταφθάνει σταδιακά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τα μεταγωγικά πλοία.Το υλικό αυτό θα προέρχεται από το τις ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ αλλά και γενικότερα του ΝΑΤΟ και θα προωθείται σιδηροδρομικώς αλλά και με νταλίκες, προς την βορειοανατολική Ευρώπη.

Εκεί όπου βρίσκονται οι αμερικανικές στρατιωτικές και γενικότερα οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, πολύ κοντά στην εμπόλεμη Ουκρανία. Παράλληλα, άλλο υλικό που θα προέρχεται από τις συγκεκριμένες μονάδες, θα φτάνει στην Αλεξανδρούπολη για να φορτώνεται στα μεταγωγικά πλοία που θα φτάνουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να ξεφορτώσουν αρχικά. Το πρώτο μάλιστα από τα πλοία αυτά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταπλεύσει το ερχόμενο Σάββατο. Είτε σε αυτό, είτε σε άλλα επόμενα δρομολόγια, εκτός από τεθωρακισμένα αλλά και τα υπόλοιπα οχήματα, θα υπάρχουν και πολεμικά ελικόπτερα.

Το προσωπικό των Αμερικανών, οι εκατοντάδες δηλαδή που έρχονται αυτές τις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, στη μεγάλη του πλειοψηφία θα μένει στο Στρατόπεδο Γιαννούλη, το οποίο προβλέπεται στην ΕλληνοΑμερικανική αμυντική συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών, να φιλοξενεί τους Αμερικανούς. Οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για τη διαμονή τους για κάποους μήνες που θα διαρκέσει η συγκεκριμένη επιχείρηση μεταφοράς υλικού.

Αυτή αναμένεται να κρατήσει μέχρι το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων των Ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ θα διαμένει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Με ότι αυτό συνεπάγεται και οικονομικά για την πόλη, αφού δεν μιλάμε μόνο για απλούς στρατιώτες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς αμείβονται, αλλά για καλοπληρωμένα στελέχη.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις