Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η τρανσέξουαλ που βίασε δυο γυναίκες ενώ ήταν άνδρας
ΚΟΣΜΟΣ

Η τρανσέξουαλ που βίασε δυο γυναίκες ενώ ήταν άνδρας

Η Isla Bryson αρχικά είχε σταλεί σε γυναικείες φυλακές αλλά μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε οδηγήθηκε σε αντρικές φυλακές

Σήμερα αναμένεται να καταδικαστεί ένας τρανσέξουαλ βιαστής που κατηγορείται πως βίασε δύο γυναίκες ενώ ήταν ακόμη άνδρας. Μετά την καταδίκη του είχε σταλεί σε φυλακή μόνο για γυναίκες. Η Isla Bryson, 31 ετών, καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα για τον βιασμό δύο γυναικών στη Γλασκόβη, το 2016 και το 2019 αντίστοιχα. Τα αδικήματα τα είχε διαπράξει ενώ ήταν ακόμη άνδρας, γνωστός ως Adam Graham. Η Bryson γνώρισε και τα δύο θύματά του στο διαδίκτυο, με τους εισαγγελείς να υποστηρίζουν ότι ο 31χρονος «είχε βάλει στο μάτι» ευάλωτες γυναίκες. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο, καθώς η Bryson αρχικά είχε σταλεί σε φυλακή μόνο για γυναίκες. Μετά την κατακραυγή μεταφέρθηκε σε φυλακή μόνο για άνδρες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας Κιθ Μπράουν διέταξε επείγουσα επανεξέταση της υπόθεσης και η Σκωτσέζικη Υπηρεσία Φυλακών (SPS) έλαβε την απόφαση να σταματήσει τη μετακίνηση όλων των τρανσέξουαλ κρατουμένων με ιστορικό βίας κατά των γυναικών σε γυναικείες φυλακές. Αφού οι ένορκοι στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκόβης εξέδωσαν την ετυμηγορία τους, ο δικαστής Λόρδος Σκοτ είπε στην Bryson ότι τα εγκλήματα ήταν «βαριά» και η ποινή αναπόφευκτα θα ήταν βαριά». Η Bryson πρόκειται να καταδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Εδιμβούργου την Τρίτη.

Η 31χρονη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο ως Adam Graham το 2019 και αργότερα κατονομάστηκε στα δικαστικά έγγραφα τον επόμενο χρόνο – περίπου την εποχή της απόφασης για τη μετάβαση – ως Isla Annie Bryson, πρώην Adam Graham. Κατά τη διάρκεια της δίκης, το δικαστήριο άκουσε ότι η Bryson περνούσε τη διάλυση ενός σύντομου, δυστυχισμένου, γάμου και πήγε να μείνει με το πρώτο θύμα στο σπίτι της μητέρας του θύματος στο Clydebank το 2016. Καταθέτοντας στοιχεία σε προηχογραφημένο βίντεο, το θύμα, 30 ετών, δήλωσε ότι βιάστηκε επί μισή ώρα.

«Το μόνο που είπα ήταν ‘όχι’ ξανά και ξανά και ξανά»

«Το μόνο που είπα ήταν ‘όχι’ ξανά και ξανά και ξανά», είπε. «Εκείνη τη στιγμή ήμουν τόσο φοβισμένη. Αηδία στο στομάχι. Απλά δεν ήξερα τι συνέβαινε». Το δεύτερο θύμα, το οποίο κατέθεσε μέσω ζωντανής σύνδεσης βίντεο, είπε στο δικαστήριο ότι η Bryson συνέχισε να τη βιάζει αφότου εκείνη της είπε να σταματήσει. Το δικαστήριο άκουσε ότι η Bryson εισήλθε στο θύμα με «ανδρικό μόριο» και του είπαν να σταματήσει γιατί η Bryson έκανε μεγάλη ζημιά στο θύμα.

Το θύμα είπε στο δικαστήριο: «Του είπα να σταματήσει, αλλά αυτός (ο Bryson) συνέχισε και τότε ήταν που έκλεισα τα μάτια μου και με βίασε». Καταθέτοντας στοιχεία κατά τη διάρκεια της δίκης, η Bryson ισχυρίστηκε ότι και οι δύο γυναίκες συναίνεσαν στο σεξ. Η Bryson μίλησε για τον προσδιορισμό του ως τρανσέξουαλ στην ηλικία των τεσσάρων ετών, αλλά δεν πήρε την απόφαση μέχρι την ηλικία των 29 ετών. Το δικαστήριο άκουσε ότι η Bryson λαμβάνει επί του παρόντος ορμόνες και επιδιώκει χειρουργική επέμβαση για να ολοκληρώσει την αλλαγή φύλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις