Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πισπιρίγκου – τροπονίνη: Νέα ουσία – «κλειδί» στην υπόθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου – τροπονίνη: Νέα ουσία – «κλειδί» στην υπόθεση

Πισπιρίγκου - τροπονίνη: Τι έδειξαν οι αιματολογικές εξετάσεις του κοριτσιού πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας. Την ώρα που η διαδικασία συνεχίζεται στο φως της δημοσιότητας ήρθε έγγραφο με αποτελέσματα εξετάσεων, στις οποίες είχε υποβληθεί η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο στην Πάτρα, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», στην Αθήνα, όπου τελικά το άτυχο κορίτσι εξέπνευσε. Όπως προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιοποίησε η εκπομπή «Live News» του MEGA, στις δύο αιμοληψίες που έγιναν στις 21 Ιανουαρίου 2022, η τιμή της ουσίας τροπονίνη ήταν 169,50 και 485,30, ενώ η φυσιολογική τιμή είναι κοντά στο 10. Σε αυτή την ουσία είχε βασιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για να υποστηρίξει ότι ο θάνατος της κόρης της οφειλόταν σε πρόβλημα του μυοκαρδίου.

Να σημειωθεί, ότι η ιατροδικαστική εξέταση δεν είχε δείξει κανένα πρόβλημα στην καρδιά του παιδιού. Ωστόσο, σύμφωνα με το MEGA,  η εξήγηση που θα δοθεί από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια της δίκης είναι ότι οι αυξημένες τιμές της τροπονίνης οφείλονται στην έλλειψη οξυγόνου. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, εξήγησε ότι οι αυξημένες τιμές αυτού του δείκτη σημαίνουν έλλειψη οξυγόνου, είτε από παθολογικό παράγοντα, είτε εξωτερικό: «Υπάρχει κάποιος παράγοντας που στερεί από την καρδιά το οξυγόνο και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα».

Τι συνέβη στα μνήματα των παιδιών

Νωρίτερα σήμερα, η εκπομπή «T-live» μετέδωσε εικόνες από την Πάτρα και συγκεκριμένα από τα μνήματα των άλλων δύο κοριτσιών της κατηγορούμενης, της Μαλένας και της Ίριδας. Όπως έγινε γνωστό, πολλά κουκλάκια και χειροτεχνίας που είχε αφήσει κόσμος πάνω στα μνήματα τους, βρέθηκαν ξαφνικά στα σκουπίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις