Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σοκ στο στράτευμα: Ανθυπολοχαγοί με κοκαΐνη στο Πατρινό καρναβάλι
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στο στράτευμα: Ανθυπολοχαγοί με κοκαΐνη στο Πατρινό καρναβάλι

Εντολή Φλώρου για απόταξη

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας, ότι τα δύο άτομα, στα οποία, κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν με ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και χαπιών extasy, ήταν ανθυπολοχαγοί του ελληνικού στρατού!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η πληροφορία για τη σύλληψη των δύο νεαρών στρατιωτικών στην αχαϊκή πρωτεύουσα, που γιόρταζε το καρναβάλι με χιλιάδες επισκεπτών, έφθασαν γρήγορα και στις τάξεις του στρατεύματος, προκαλώντας αναταραχή σε όλα τα κλιμάκια. Αμέσως, μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόταξη των δύο ανθυπολοχαγών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, δεν ήταν μόνο η σύλληψη για τις ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο στρατιωτικών. Στην κατοχή του ενός εκ των δύο βρέθηκε και μία αντιασφυξιογόνος μάσκα, η οποία, όπως προέκυψε έχει αφαιρεθεί από αποθήκη της Μονάδας στην οποία υπηρετούσε έως τώρα, σε νησί του Βορείου Αιγαίου.

Εκατοντάδες έλεγχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο 25χρονοι στρατιωτικοί, κλήθηκαν για έλεγχο, όπως και εκατοντάδες άλλα άτομα, για κατοχή ναρκωτικών, η χρήση των οποίων σε συνδυασμό με κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές.

3,7 γραμμάρια κοκαΐνης

Κατά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας, βρήκαν στην κατοχή τους συνολικά 3,7 γραμμάρια κοκαΐνη, 1,8 γραμμάρια κάνναβη και δύο χάπια extasy, καθώς και στην κατοχή του ενός την αντιασφυξιογόνο μάσκα. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ ο ένας παραπέμπεται στο στρατοδικείο με την κατηγορία της κλοπής και υπεξαίρεσης στρατιωτικών πραγμάτων, όπως προβλέπεται από τον στρατιωτικό, ποινικό κώδικα. Υπενθυμίζεται ότι κυρίως στη χρήση κάνναβης-ερευνάται και η παράλληλη χρήση άλλων ουσιών- οφείλεται, κατά ένα μέρος, η πτώση 19χρονου, ο οποίος είχε βρεθεί στην Πάτρα για το καρναβάλι, φιλοξενούμενος από δύο συνομήλικές του, οι οποίες διέμεναν σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Από την προανάκριση της Ασφάλειας Πατρών προκύπτει ότι ο 19χρονος «κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών, περιήλθε σε έξαλλη κατάσταση πανικού, εξήλθε του δωματίου κι έπεσε από ύψος 10 μέτρων». Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί πολλά κατάγματα σε όλο το σώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι δύο φίλες του που αρχικά συνελήφθησαν στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις