Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Άνθιση του επιχειρείν διανθίζοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά
ΕΛΛΑΔΑ

Άνθιση του επιχειρείν διανθίζοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά

Από τον Άρη Πανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Χαϊδαρίου

 

Ένα πλούσιο «πολιτιστικό πακέτο» που συνδέει την αρχαιότητα με τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία μας μέσα από μία πόλη, βρίσκεται αναξιοποίητο όλα αυτά τα χρονιά και απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας. Το Χαϊδάρι γνωστό σε πολλούς από το παλάτι του Όθωνα –που μπορεί κανείς να διακρίνει στα όρια του διασχίζοντας την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου– κρύβει εντός της εμβέλειας του και άλλα «σκονισμένα διαμάντια» που θα μπορούσαν να είχαν αναδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας και στην πόλη ένα δυναμικόbrand name για τον τουρισμό από όλο τον κόσμο.

Το ιερό της Αφροδίτης στην Αφαία Σκαραμαγκά, η Μονή Δαφνίου (προστατευμένο μνημείο από την Unesco)η ιστορική μάχη που συνέβη στην πόλη με κορυφαία μορφή του αγώνα τον Γεώργιο Καραϊσκάκη αλλά και το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (μπλοκ 15)μπορούν να ενισχύσουν τον τομέα της επιχειρηματικότητας του δήμου, μέσω της εξωστρέφειας του, και έτσι να μπορέσουν να ωφεληθούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης που διατίθεται προς αξιοποίηση.

Η παραπάνω προσέγγιση έγινε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλο σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με σκοπό την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης που εκπροσωπεί. Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως μια τέτοια πρόταση τονώνει την άρρηκτη σχέση του κράτους με τις τοπικές κοινωνίες και αποτελεί την κατάλληλη μέριμνα για να απορροφηθούν κονδύλια που είναι έτοιμα προς διάθεση, ώστε οι επιχειρήσεις να αυξήσουν τον τζίρο τους, αποκτώντας φθηνότερο δανεισμό.

Ήδη άλλωστε έχουν ξεκινήσει «σεμινάρια» στις Περιφέρειες και στους δήμους προκειμένου να μεταλαμπαδευτεί στους μικρομεσαίους επαγγελματίες το πώς να αξιοποιήσουν τα φορολογικά κίνητρα που ήδη διατίθενται, καθώς και τις ευκαιρίες καινοτομίας που θα τους δοθούν. «Έχω την πεποίθηση πως αν αξιοποιηθούν όλα όσα συζητήσαμε, όλοι θα μπορέσουν να ανακτήσουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στις δράσεις της νέας περιόδου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις