Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αβραμόπουλος- υποψήφιος στις εκλογές 2023: Σε… αναμονή για την περιφέρεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος- υποψήφιος στις εκλογές 2023: Σε… αναμονή για την περιφέρεια

Επίσημα υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές, αλλά περιμένει τον Μητσοτάκη για να μάθει την περιφέρεια

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. “Αποφασίζω να επιστρέψω στην κεντρική πολιτική σκηνή. Υπηρέτησα την Αθήνα ως Δήμαρχος, υπηρέτησα την πατρίδα μου την Ελλάδα ως διπλωμάτης και ως υπουργός, υπηρέτησα την Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαι στην φάση της επιστροφής στην πολιτική σκηνή”, δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”. Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα κατέλθει ως υποψήφιος. “Ο πατέρας μου είναι από την Ηλεία και έχουμε περιουσιακά στοιχεία και εκεί, αλλά και το Ελληνικό Αρκαδίας είναι το χωριό της μητέρας μου και έχουμε το παραδοσιακό σπίτι εκεί. Ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει αν θα είμαι στην Α’ Αθηνών, που είναι ο παραδοσιακός χώρος που με ξέρει ο κόσμος ή στην Ηλεία”, σημείωσε.

“Είμαι έτοιμος και για τα δύο. Το θέμα είναι να βρεθούν λύσεις και να επιτύχουμε πολιτική συνεννόηση. Με τον πολιτικό λόγο και την συμπεριφορά σου απευθύνεσαι όχι μόνο στο κομματικό ακροατήριο, αλλά και σε πολίτες από άλλους χώρους. Ως Δήμαρχος, πήρα ποσοστό 58%, δηλαδή ένα 18% των ψήφων δεν ήταν από την ΝΔ, αλλά από άλλους χώρους” πρόσθεσε.

“Δεν αποκλείω νέα συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ”

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τάχθηκε υπέρ των σταθερών κυβερνήσεων, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη η “κουλτούρα της συνεννόησης στην Ελλάδα”, ενώ υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει την διεύρυνση στον ευρύτερο χώρο και αυτό πρέπει να συνεχιστεί.

Αναφορικά με τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών, είπε ότι “από την ώρα που είναι ακραίες οι διαφορές, όπως με την Ελληνική Λύση, δεν είναι εύκολο να γεφυρωθεί μια σχέση, που πριν από λίγο έχει καταγγελθεί, δεν θα είναι πιστευτή από τον κόσμο. Υπάρχει μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ από το 2012. Δεν αποκλείω (σ.σ νέα συνεργασία), αλλά δεν ξέρω το αποτέλεσμα των εκλογών”.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις