Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γίγαντες και ρεβύθια χωρίς μούλιασμα: Το έξυπνο κόλπο
PLUS

Γίγαντες και ρεβύθια χωρίς μούλιασμα: Το έξυπνο κόλπο

Γίγαντες και ρεβύθια χωρίς μούλιασμα: Το έξυπνο κόλπο για να έχεις πάντα γίγαντες και ρεβίθια έτοιμα για βράσιμο χωρίς να τα μουλιάζεις

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα σπιτικό, καλομαγειρεμένο πιάτο; Κανείς. Αν αγαπάτε τα όσπρια και πολλές φορές, λαχταράτε ένα πιάτο με αχνιστά ρεβίθια, γίγαντες ή φασόλια, χωρίς να χρειάζεται να έχετε προετοιμαστεί… ένα 24ωρο πριν, τότε είναι καιρός να ανακαλύψετε την ευκολία που σας προσφέρει ένα πανέξυπνο κόλπο που διαβάσαμε στο argiro.gr. Η Aργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει έναν τρόπο που μειώνει κατά πολύ τον χρόνο μαγειρέματος των οσπρίων (αυτών που χρειάζονται μούλιασμα), βοηθώντας παράλληλα στη συντήρησή τους. Αν θέλετε να έχετε όσπρια έτοιμα για μαγείρεμα, όποτε το θελήσετε, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία όπως την διαβάσαμε στο site της Αργυρώς:

Μουλιάστε τους γίγαντες ή τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα, αφού θα έχουν μεσολαβήσει αρκετές ώρες και πλέον θα έχουν φουσκώσει και μαλακώσει, τα στραγγίζετε και τα μοιράζετε σε σακουλάκια τροφίμων (υπολογίστε ότι για κάθε άτομο αναλογεί περίπου ένα φλιτζάνι όσπρια).

Επόμενη κίνηση: κλείστε καλά τα σακουλάκια και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη. Οπως σημειώνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, αν τα όσπρια έχουν μουλιάσει καλά, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη, στην κατσαρόλα σας! Έτοιμα σε χρόνο dt!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις