Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατρινό καρναβάλι 2023 – παρελάση: Σε γιορτινούς ρυθμούς η πόλη
ΕΛΛΑΔΑ

Πατρινό καρναβάλι 2023 – παρελάση: Σε γιορτινούς ρυθμούς η πόλη

Πατρινό καρναβάλι 2023 - παρελάση: Στο «φουλ» η πληρότητα

Σε έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς ζει ξανά η πόλη της Πάτρας, έπειτα από τρία χρόνια «απουσίας», λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πάνω από 50 χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, ενώ οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις και την τελετή λήξης, χαρακτηρίζονται από την μεγάλη συμμετοχή, την σάτιρα, την ανατροπή, την ευρηματικότητα, την δημιουργία, την φαντασία και την χαρά.

Λόγω του τεράστιου όγκου επισκεπτών τα μέτρα ασφαλείας στην Πάτρα είναι αυστηρά από την Ελληνική Αστυνομία καθώς σύμφωνα με το tempo24 πάνω από 600 αστυνομικοί βρίσκονται για το τριήμερο στην αχαϊκή πρωτεύουσα, εποπτεύοντας κάθε σημείο της πόλης. Για την καλύτερη και πληρέστερη εφαρμογή του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ έχουν μετακινηθεί στην Πάτρα 7 διμοιρίες από την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αττική και την Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Χαμός στην Πάτρα – Στο 100% η πληρότητα

 

Στο μεταξύ η Πάτρα έχει αρχίζει να κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν από κοντά το πατρινό καρναβάλι και να πάρουν μέρος στην μεγάλη γιορτή. Ειδικότερα, τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν 100% πληρότητα, ενώ και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σχετικά κοντά στην αχαϊκή πρωτεύουσα παρουσιάζουν πολύ μεγάλες πληρότητες. Ακόμη, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», από τα διόδια του Ρίου με κατεύθυνση την Πάτρα είχαν περάσει από χθες το πρωί μέχρι και σήμερα το πρωί περίπου 21.000 αυτοκίνητα, ενώ συνεχή είναι τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, ο Βόλος κ.α.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις