Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πόσο καφέ πίνουν οι Έλληνες: Έρευνα αποκαλύπτει το «προφίλ» του καταναλωτή
ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο καφέ πίνουν οι Έλληνες: Έρευνα αποκαλύπτει το «προφίλ» του καταναλωτή

Πόσο καφέ πίνουν οι Έλληνες: Οι μισοί πίνουν πάνω από 1 καφέ την ημέρα

Η κατανάλωση καφέ είναι μια καθημερινή συνήθεια για ένα μεγάλο μερίδιο της κοινωνίας, καθώς το 95% των Ελλήνων αγοράζουν καφέ, σύμφωνα με νέα έρευνα. Περισσότεροι από 8 στους 10 που ρωτήθηκαν, πίνουν καφέ καθημερινά (84%), ενώ οι περισσότεροι από αυτούς που δεν πίνουν (66%), φροντίζουν να εφοδιάζουν με καφέ το νοικοκυριό τους. Το 50% των ερωτηθέντων θα καταναλώσουν πάνω από έναν καφέ την ημερά (συνηθώς 2 ή 3). Για το 73% όσων πίνουν καφέ, η συνήθεια του καφέ είναι σταθερή και δεν υποκαθίσταται με την κατανάλωση άλλου ροφήματος όπως το τσάι ή το χαμομήλι.

Η συνήθεια αυτή, ειδικά εκτός σπιτιού, δεν επηρεάστηκε ούτε από τις αλλαγές και τους περιορισμούς που έφερε η πανδημία στην καθημερινότητά μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 53% των ερωτηθέντων δεν έχει σκεφτεί ποτέ να κόψει τον καφέ. Ωστόσο, ένα ποσοστό 17% θα το έκανε για λόγους υγείας, το 14% για οικονομικούς λόγους και ένα 13% επειδή ο καφές του προκαλεί αϋπνία. Συν τοις άλλοις για το 38% εκείνων που πίνουν καφέ, ο περιορισμός της κατανάλωσής του στο σπίτι, στη δουλειά ή και εκτός σπιτιού, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για άλλα αίτια, θα σήμαινε αυτομάτως και τον περιορισμό των κοινωνικών τους συναναστροφών.

Ταυτότητα έρευνας

Τα παραπάνω προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα που διεξήγαγε η Κάπα Research για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, σε δείγμα ερωτηθέντων με αντιπροσωπευτική αναλογία επί του συνολικού πληθυσμού, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2023. Η ποσοτική έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.003 ατόμων στις 13 περιφέρειες της χώρας στο διάστημα 17 έως και 24 Ιανουαρίου. Σε αυτήν συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 17 ετών και άνω. Η συλλογή των στοιχείων έγινε κατά 61% (611 άτομα) με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και κατά 39% (392 άτομα) με βάση ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω του ειδικά διαμορφωμένου online πάνελ της Κάπα Research.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις