Κρήτη – πυροβολισμοί στο Γαζί: Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους και αστυνομικός

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη – πυροβολισμοί στο Γαζί: Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους και αστυνομικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κρήτη - πυροβολισμοί στο Γαζί: Κοκαΐνη και παράνομο όπλο βρέθηκαν στο όχημα του δράστη των πυροβολισμών στο Ηράκλειο Κρήτης

14.02.2023 | 17:33

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε την Τρίτη (14/2) στην περιοχή του Γαζίου, του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα cretalive, όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο αστυνομικών παρακολουθούσε καταζητούμενο που βρισκόταν σε τζιπ. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον σταματήσουν. Μετά από καταδίωξη, εκείνος έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Οι αστυνομικοί φέρεται να ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών φέρεται να έχει τραυματιστεί ένας αστυνομικός της ΟΠΚΕ, ο επιβαίνων στο τζιπ και ένας άνδρας που βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια.Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ, παρέλαβε τους τρεις τραυματίες και τους μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Κοκαΐνη και παράνομο όπλο βρέθηκαν στο όχημα του δράστη των πυροβολισμών στο Ηράκλειο Κρήτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, που είναι περίπου 35 ετών, είχε απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, ο δράστης συνελήφθη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, και στο όχημά του βρέθηκαν κοκαΐνη και ένα όπλο χωρίς άδεια. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός στο Ηράκλειο Κρήτης διότι κατά τη διάρκεια σύλληψής του, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη. Προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου.

Στη σχετική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Κρήτη: Πώς συνέβη το περιστατικό στο Γάζι Ηρακλείου

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα cretapost, όλα συνέβησαν γύρω στις 15:30 της Τρίτης (14/2), όταν αστυνομικοί εντόπισαν έναν φυγόδικο και τον παρακολούθησαν προκειμένου να τον συλλάβουν. Ο φυγόδικος αντιλήφθηκε τους ένστολους και, αποφασισμένος να μην παραδοθεί, έβγαλε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο πόδι, καθώς και ένας πολίτης. Οι αστυνομικοί απάντησαν στους πυροβολισμούς και τραυμάτισαν τον φυγόδικο.

Σύμφωνα μεν την ιστοσελίδα flashnews, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και ο φυγόδικος. Όταν οι δύο άνδρες αντιλήφθηκαν ότι οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να τους ακινητοποιήσουν, έβγαλαν τα όπλα πυροβολώντας προς εκείνους, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ανταποδώσουν τα πυρά.

Exit mobile version