Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κύρτσος χρέη: Αίτημα άρσης ασυλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρτσος χρέη: Αίτημα άρσης ασυλίας

Κύρτσος χρέη: Η ποινική δίωξη σε βάρος του είναι κακουργηματικού χαρακτήρα

Την άρση ασυλίας του διαγραφέντος από τη ΝΔ ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ζητά η εισαγγελία του Αρείου Πάγου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το αίτημα άρσης αφορά χρέη ύψους 459.000 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο και ουσιαστικά αποτελεί τη δεύτερη σχετική παρέμβαση αφού και το 2018 είχε τεθεί ανάλογο αίτημα αλλά ο και τότε ευρωβουλευτής είχε προχωρήσει σε ρύθμιση. Σύμφωνα με το ρεπορταζ της εφημερίδας, το αίτημα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς το Ευρωκοινοβούλιο φέρει ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2023 απευθύνεται στην πρόεδρό του και η «άρση της ασυλίας ζητείται προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον ευρωβουλευτή». Μάλιστα σημειώνει πως η υπόθεση αφορά χρέη ύψους 459.918,18 ευρώ προς το Δημόσιο και προέρχονται από την εκδοτική επιχείρηση Free Sunday την οποία ίδρυσε και διηύθυνε ο Γιώργος Κύρτσος και στη συνέχεια ο γιος του Χρήστος.

Το επίσημο αίτημα της εισαγγελίας, που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», υπογράφεται από τον αντιεισαγγελέα του Ανώτατου δικαστηρίου Γεώργιο Σκιαδαρέση και υποβάλλεται με βάση τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με αυτό διαβιβάζεται η ποινική δικογραφία από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με την οποία ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο. Η δε ποινική δίωξη σε βάρος του είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για την οποία μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών τουλάχιστον ετών καθώς το χρέος υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Κύρτσος χρέη: To σχόλιο για το αίτημα άρσης ασυλίας

Τα τελευταία 9 χρόνια είναι το 4ο αίτημα άρσης ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Θα κάνω ότι με προηγούμενα 3.

Θα το υπερψηφίσω για να δικαιωθώ.

Υπερήφανος που έπεσα έξω στην κρίση,
με τους μισούς μικρομεσαίους,
στηρίζοντας το έργο ζωής.

Να ντρέπονται όσοι μας ερριξαν έξω.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ακόμη ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ζητείται η άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου γι αυτή την υπόθεση. Το ίδιο συνέβη και προ πενταετίας αλλά τότε όπως όλα δείχνουν τη γλίτωσε καθώς έσπευσε να υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης». Το δε αίτημα άρσης της ασυλίας είχε γίνει αποδεκτό από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο» Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα σημειώνεται ακόμη πως ο Γιώργος Κύρτσος αντιμετωπίζει και ζητήματα με τράπεζα η οποία έχει προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων ιδιοκτησίας τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις