Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έλληνες στην Τουρκία – σεισμός: Η ΕΜΑΚ διέκοψε τις έρευνες για το ζευγάρι στην Αντιόχεια
ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνες στην Τουρκία – σεισμός: Η ΕΜΑΚ διέκοψε τις έρευνες για το ζευγάρι στην Αντιόχεια

Έλληνες στην Τουρκία - σεισμός: Δεν εντοπίστηκε κανένα σημάδι ζωής από το ζευγάρι

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ διέκοψαν την επιχείρηση για την ανεύρεση των δυο Ελλήνων που αγνοούνται στην Αντιόχεια μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, σύμφωνα με την εκπομπή «Live News». Ειδικότερα, η 1η ΕΜΑΚ, που βρίσκεται στο σημείο, αποφάσισε τη διακοπή των ερευνών διότι παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, δεν εντοπίστηκε κανένα σημάδι ζωής, ούτε από τις έρευνες των ανδρών της ΕΜΑΚ με την ειδική κάμερα, αλλά ούτε και από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Όπως περιέγραψαν μάρτυρες, τις πρώτες ημέρες άκουγαν τις φωνές τους, αλλά δεν μπορούσαν να τους απεγκλωβίσουν, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, πλέον δεν ακούγονται οι φωνές τους.

Πρόκειται για τον Γιώργο Αντύπα και τη σύζυγό του, Νίντα Αντύπα, 65 και 62 ετών αντίστοιχα. Την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αναλαμβάνουν τώρα οι τουρκικές αρχές, οι οποίες, ωστόσο, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν, απλώς, τα βαριά μηχανήματα για να απομακρύνουν τα ερείπια, θεωρώντας το ζευγάρι των Ελλήνων νεκρό. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΕΜΑΚ είχε ζητήσει και έλαβε ειδική άδεια για έρευνα και διάσωση στην πολυκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι των Ελλήνων, παρότι τα συγκεκριμένα χαλάσματα είχαν ήδη ερευνηθεί. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα από τη νέα έρευνα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Κραυγή αγωνίας από την κόρη του ζευγαριού

Στο μεταξύ, η κόρη του ζευγαριού μίλησε νωρίτερα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τους γονείς της. «Δεν έχω νέα για τους γονείς μου. Τίποτα. Είμαι στην Κωνσταντινούπολη τώρα. Ήρθα από το Ντουμπάι γιατί ζω εκεί. Όλη την ώρα προσπαθώ να πάρω τηλέφωνο σε ανθρώπους και να βρω κάτι για τους γονείς μου, αλλά τίποτα. Η τελευταία φορά που μίλησα μαζί τους ήταν πριν τον σεισμό. Μετά τον σεισμό, όχι. Πήρα τις ελληνικές αρχές από την πρώτη στιγμή. Κάλεσα πολλές φορές και κάθε φορά μου λένε ‘θα ψάξουμε για εσάς και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται’, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Δεν μας παίρνουν τηλέφωνο, εμείς τους παίρνουμε», δήλωσε η Ρίτα, περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που βιώνει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις