Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαδικτυακές απάτες: Ζευγάρι εξαπάτησε πολίτες με μια βάρκα κι ένα… κυνηγόσκυλο
ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακές απάτες: Ζευγάρι εξαπάτησε πολίτες με μια βάρκα κι ένα… κυνηγόσκυλο

Ζευγάρι «σήκωσε» από λογαριασμούς κοντά στα 6,5 χιλιάδες ευρώ

Μια βάρκα κι ένα… κυνηγόσκυλο. Τι κοινό μπορεί να έχουν, θα αναρωτηθείτε, το συμπαθές τετράποδο και το κλασικό πλεούμενο. Κι όμως, έχουν! Χρησιμοποιήθηκαν και τα δύο αυτά, για να μπορέσουν οι επιτήδειοι, που ειδικεύονται στις απάτες με την λεπτομερή μελέτη των διαδικτυακών αγγελιών και άλλων αναρτήσεων, να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς ανύποπτων πολιτών, οι οποίοι δηλώνουν ενδιαφέρον να αγοράσουν η να πουλήσουν διάφορα είδη! Η απάτη με «όχημα» τη βάρκα συνέβη το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, όταν οι ζεστές ημέρες, δεν άφηναν και πολλές αμφιβολίες στον κάτοχό της, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία διαδικτυακά να την πουλήσει ότι θα βρισκόταν αγοραστής.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο υποψήφιος αγοραστής του πλεούμενου, έπεισε τον πωλητή ότι επιθυμεί να το αγοράσει, ζήτησε τεχνηέντως στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσει, δήθεν, τα χρήματα της αγοράς και αντί γι αυτό, σήκωσε με αναλήψεις 3.500 ευρώ! Πέντε μήνες μετά μέσα στο…καταχείμωνο με τα χιόνια, οι αστυνομικοί του Τμήματος ασφαλείας της Ζακύνθου κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, να βρουν τον δράστη της απάτης και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «στο πλαίσιο διερεύνησης, σχετικής καταγγελίας για υπόθεση απάτης, ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, ο οποίος, τον Αύγουστο του 2021, με το πρόσχημα της αγοραπωλησίας βάρκας, κατάφερε και απέσπασε, από ανυποψίαστο πολίτη,  προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς και στη συνέχεια αφαίρεσε από το λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ.

Η πώληση του κυνηγόσκυλου

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, για το αντίστοιχο αδίκημα». Στην Άρτα, ένας πολίτης, λάτρης του κυνηγιού, για προσωπικούς λόγους, θέλησε να πουλήσει το κυνηγόσκυλό του και εν τέλει είδε να έχουν κάνει φτερά από τον τραπεζικό του λογαριασμό 3.500 ευρώ! Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν και  τα στοιχεία ενός ζευγαριού, που βρισκόταν πίσω από την απάτη με τον σκύλο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η απάτη έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο και ο άνδρας με τη γυναίκα που κατηγορούνται «έπεισαν ημεδαπό, που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση κυνηγόσκυλου και δήθεν ενδιαφέρονταν να τον αγοράσουν, να μεταβεί σε ΑΤΜ τράπεζας προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μεταφοράς του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού». Εκεί, όμως,  «με κατάλληλες οδηγίες, που του έδωσαν, πέτυχαν, ώστε εκείνος – εν αγνοία του – να μεταφέρει στον τραπεζικό τους λογαριασμό χρηματικό ποσό ύψους 2.900 ευρώ(!!!)

Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ

Η Αστυνομία, για μία ακόμη φορά, επαναλαμβάνει τις συμβουλές της για αποφυγή τόσο δυσάρεστων περιστατικών.

  • Να χρησιμοποιείτε εφαρμογές τραπεζικών ιδρυμάτων αφού πρώτα ενημερωθείτε επαρκώς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτών.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να επικοινωνείτε με την τράπεζά σας, για επιβεβαίωση συναλλαγών για τις οποίες άγνωστοι σας απέστειλαν σχετικά παραστατικά.
  • Να είστε καχύποπτοι όταν σας ζητούν μέσω μεμονωμένων e-mail προσωπικές πληροφορίες.
  • Μη συμπληρώνετε φόρμες με τα προσωπικά σας στοιχεία όταν σας αποστέλλονται από άγνωστες διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις