Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σχολεία Πέμπτη 9/2 – κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία Πέμπτη 9/2 – κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν

Σχολεία Πέμπτη 9/2 - κακοκαιρία: Αναλυτικά οι δήμοι που αποφάσισαν να συνεχιστεί το «λουκέτο» του χιονιά

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει να σφυροκοπάει τη χώρα, με την Αττική με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά και την Πέμπτη σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, αλλά και την χώρας συνολικά. Ειδικότερα, στη συνεδρίαση που που έγινε μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των δημάρχων του λεκανοπεδίου, αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν την Πέμπτη, τα σχολεία στους εξής δήμους:

  • Ωρωπού
  • Διονύσου
  • Μαραθώνα
  • Κηφισιάς
  • Μάνδρας
  • Αχαρνών
  • Φυλής
  • Πεντέλης

Αναλυτικά:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Εύβοια και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται και προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους αλλά και στη Σκύρο.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη όλα τα σχολεία στη Στυλίδα. «Με απόφαση της Δημάρχου Στυλίδας Βιργινίας Στεργίου, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Στυλίδας -και της Δ.Ε. Στυλίδας- για αύριο Πέμπτη 09-02-2023, λόγω των έκτακτων συνθηκών (χιονόπτωση, ισχυρός παγετός) που επικρατούν στην περιοχή» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Το ίδιο θα ισχύσει και στα Καμμένα Βούρλα :«Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παγετός), τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καμένων Βούρλων την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, για την ασφάλεια των μαθητών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου και του δήμου Ανωγείων. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στον Δήμο Ανωγείων.

Μαγνησία

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, καθώς και του παγετού σε ολόκληρη την περιοχή τους. Στον δήμο Νοτίου Πηλίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, όπως και οι παιδικοί σταθμοί, θα είναι κλειστά και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, μετά από απόφαση του δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις