Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η Laika “μπλόκαρε” 32 κιλά κάνναβης
ΕΛΛΑΔΑ

Η Laika “μπλόκαρε” 32 κιλά κάνναβης

Λίγο πριν την εισαγωγή τους στην Τουρκία

Η «Laika», η δημοφιλής τετράποδη…αστυνομικίνα, που «υπηρετεί» στην παραμεθόριο, ήταν αυτή, που μπλόκαρε φορτίο 32 κιλών ναρκωτικών με προορισμό την Τουρκία, την ημέρα, μάλιστα, που ξεκίνησε η ανείπωτη τραγωδία των σεισμών με τους χιλιάδες νεκρούς!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνέβη στη Ροδόπη, όπου, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνελήφθησαν  τρεις Αλβανοί υπήκοοι, εκ των οποίων δύο άνδρες και μία γυναίκα, ως  μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί είχαν τις πληροφορίες και τις καυτές υποψίες για τη δράση των τριών αλλοδαπών, αλλά η  ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα της Δίωξης Αλεξανδρούπολης, είχε την …όσφρηση!

Λέει, λοιπόν, η Αστυνομία ότι, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με τη δράση εγκληματικού κυκλώματος, το οποίο μεταφέρει ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία μέσω Ελλάδας στην Τουρκία, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Προπομπός

«Κατά τη διάρκεια αυτής», συνεχίζει η Αστυνομία  «οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο τρίτος δράστης οδηγώντας έτερο Ι.Χ.Ε. όχημα λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών».

Τι είχε προηγηθεί όμως…

Οι διακινητές των ναρκωτικών, τα είχαν κρύψει σε ειδικό σημείο στην οροφή του οχήματος μέσα στη φόδρα. Εκ πρώτης όψεως δεν φαινόταν τίποτε. Εκεί ήταν, που ανέλαβε δράση η Laika. Σε βίντεο, που συνοδεύει την επίσημη ενημέρωση, φαίνεται να ορμάει στο εσωτερικό του οχήματος, να ψάχνει και να υποδεικνύει στον εκπαιδευτή το σημείο στην οροφή που ήταν ύποπτο!

44 συσκευασίες

«Σε ενδελεχή έλεγχο», συνεχίζουν οι αστυνομικοί  «με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ναρκωτικών “LAIKA” της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, στο όχημα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του αυτοκινήτου, σαράντα τέσσερις (44) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 32.050 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν συνολικά η ανωτέρω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τα δύο  οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα». Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης  ναρκωτικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις