Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Με τι να σερβίρω τον καφέ: Ανακάλυψε τις επιλογές!
PLUS

Με τι να σερβίρω τον καφέ: Ανακάλυψε τις επιλογές!

Με τι να σερβίρω τον καφέ: Πάρε ιδεες!

Έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε τα αλκοολούχα ποτά σε συνδυασμό με φαγητά η γλυκά, ωστόσο ο αγαπημένος μας καφές μπορεί να συνοδεύσει πολλές γευστικές επιλογές. Τα φαγητά ή τα γλυκά μαζί με τον καφέ αποτελούν μια ολοκληρωμένη γευστική πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας. Επιπλέον τα αρώματα και η πολυεπίπεδη γεύση του καφέ μπορεί να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο σε συνδυασμό με συγκεκριμένα συνοδευτικά. Αν περιμένεις καλεσμένους και θέλεις να σερβίρεις καφέ έχεις μια τεράστια γκάμα επιλογών διαθέσιμη. Είτε χρησιμοποιείς κάψουλες για τον καφέ σου, είτε προτιμάς τον αλεσμένο καφέ, υπάρχουν πολλές επιλογές για να σερβίρεις! Διάβασε παρακάτω ποια φαγητά ή γλυκά ταιριάζουν καλύτερα με τον καφέ και τι μπορείς να σερβίρεις στους καλεσμένους σου!

Τι σερβίρουμε συνήθως με τον καφέ;
Κεικ

Δεν είναι μυστικό ότι το αγαπημένο επιδόρπιο ταιριάζει  άριστα με τον καφέ και κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στα γλυκά για τον καφέ.  Είτε απλό κέικ είτε με γέμιση φρούτα ή σοκολάτα πάντα θα αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για τον κρύο ή τον ζεστό καφέ σου.

Μπισκότα

Τα ατομικά μπισκότα ταιριάζουν απόλυτα με τον καφέ και αποτελούν μια άριστη πρόταση για συνοδευτικό σερβιρίσματος. Είτε βουτύρου είτε γεμιστά με σοκολάτα, είναι ο τέλειος συνδυασμός με τον καφέ. Καθώς φέρνουν ένα αίσθημα ευχαρίστησης και πληρότητας που ολοκληρώνει άριστα τη συνοδεία του καφέ.

Κουλουράκια

Τα κουλουράκια συνδυάζονται άψογα με πολλά και διαφορετικά είδη καφέ. Η ποικιλία στην υφή και τη γεύση που προσφέρουν τα κάνει την ιδανική επιλογή για πολλά είδη καφέ και ένα άριστο συνοδευτικό για τους καλεσμένους σου.

Φρούτα

Είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα τα φρούτα θα αποτελούν πάντα μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή που μπορεί να συνοδέψει πολλά είδη καφέ. Επιπλέον, τα αγαπημένα σου φρούτα μπορείς να τα βρεις πρακτικά παντού και δε χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία για να συνοδεύσεις τον καφέ!

Κρουασάν

Το αγαπημένο έδεσμα είναι μια άριστη επιλογή για να συνοδέψει τον καφέ που θα σερβίρεις στους καλεσμένους σου. Δοκίμασε το σκέτο ως βουτύρου ή με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση και οι καλεσμένοι σου θα το λατρέψουν με τον καφέ τους!

Τι άλλα φαγητά ταιριάζουν;
Κρέπες

Οι κρέπες αποτελούν ένα άριστο συνοδευτικό για τον καφέ σου και μια επιλογή που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Το αγαπημένο έδεσμα έρχεται με πάρα πολλές επιλογές για τη γέμιση και ταιριάζει με πολλά είδη καφέ. Γλυκές ή αλμυρές αξίζει να συμπεριληφθούν στα συνοδευτικά του καφέ σου.

high angle photo of two green mugs filled with coffee
Τοστ

Τα σνακ για τον καφέ και ειδικά τα αλμυρά είναι μια άριστη εναλλακτική όταν δε θέλεις να σερβίρεις κάτι γλυκό στους καλεσμένους σου. Επιπλέον τα τοστ φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα με υλικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις επιπλέον χρόνο. Τα πεντανόστιμα τοστάκια είναι μια από τις ιδανικές αλμυρές επιλογές για τους καλεσμένους σου!

Τυρί

Το μυστικό για να συνοδεύσεις τον καφέ σου με τυρί είναι να μείνεις μακριά από τα μαλακά τυριά με ντελικάτες γεύσεις. Τα σκληρά τυριά, αντίθετα, είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή που μπορείς να δοκιμάσεις.

Ομελέτα

Αν θέλεις να εξερευνήσεις πιο ασυνήθιστες επιλογές για τον καφέ σου αξίζει να δοκιμάσεις τα αυγά με τη μορφή ομελέτας ή scrabbled eggs. Οι πανεύκολες πεντανόστιμες και γρήγορες ομελέτες που θα ετοιμάσεις ταιριάζουν με πολλά είδη καφέ και θα εκπλήξουν ευχάριστα τους καλεσμένους σου!

Τι να προσέξετε

Είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη το είδος του καφέ καθώς και την ώρα που θα σερβίρεις για να επιλέξεις το κατάλληλο συνοδευτικό για τους καλεσμένους σου.

Για παράδειγμα ο ελληνικός καφές είναι ιδιαίτερα δημοφιλής οπότε το ερώτημα με τι να σερβίρω τον ελληνικό καφέ σίγουρα θα σε απασχολεί.

Στην περίπτωση του ελληνικού καφέ τα παραδοσιακά κουλουράκια το κέικ και από αλμυρές επιλογές τα τοστάκια ή η ομελέτα αποτελούν άριστες προτάσεις.

Ο espresso θα μπορούσε ακόμα να συνδυαστεί με μους σοκολάτας παγωτό ακόμα και αβγά ή τυρί.

Ένας ακόμα παράγοντας που είναι καλό να λάβεις υπόψη είναι η ώρα που θα σερβίρεις. Αν θέλεις να επιλέξεις το τι να σερβίρεις σε απογευματινό καφέ θα πρέπει να λάβεις υπόψη την ώρα για να βρεις το κατάλληλο συνοδευτικό.

Τα κέικ όλων των ειδών, οι κρέπες, τα τοστ, τα κουλουράκια και τα μπισκότα αποτελούν μια ασφαλή και γευστική επιλογή για τον απογευματινό καφέ των καλεσμένων σου!

Αν το τι να σερβίρω με τον καφέ είναι ένα ερώτημα που σε απασχολεί, μοιράσου μαζί μας στα σχόλια, τις ιδέες και τα αγαπημένα σου συνοδευτικά για τον καφέ!

www.getcoffee.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις