Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιόνια Αθήνα – Αττική: Τι γράφει ο Καλλιάνος
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια Αθήνα – Αττική: Τι γράφει ο Καλλιάνος

Χιόνια Αθήνα - Αττική: ''Με πολύ εντυπωσιακό και γρήγορο τρόπο θα μπει ο χιονιάς αύριο στην Αττική''

Σε ανάρτησή του στο facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος δίνει τη σημερινή του πρόγνωση για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και αναφέρει πως ο χιονιάς θα μπει εντυπωσιακά το πρωί της Κυριακής στην Αττική.

Συγκεκριμένα γράφει:

Με πολύ εντυπωσιακό και γρήγορο τρόπο θα μπει ο χιονιάς αύριο στην Αττική ξεκινώντας από τις βορειοανατολικές και βόρειες περιοχές του νομού.

Όπως όλα δείχνουν, ενώ πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής θα υπάρχουν και ανοίγματα στον ουρανό της Αττικής, πολύ γρήγορα θα έρθουν νεφώσεις από τα βορειοανατολικά του νομού, προερχόμενες από την Εύβοια, και θα καλύψουν όλη την Αττική.

Αν δεν αλλάξει κάτι, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει να χιονίζει στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και πάρα πολύ γρήγορα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα βόρεια προάστια της Αθήνας από το υψόμετρο των 200-250 μέτρων και υψηλότερα (πρόσκαιρα ίσως και χαμηλότερα).

Στον υπόλοιπο νομό θα εκδηλώνεται βροχή η χιονόνερο κατά διαστήματα.

Από το βράδυ και στη συνέχεια και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα υποτροπή και οι χιονοπτώσεις πια θα κατέβουν χαμηλότερα με αυξημένη την πιθανότητα να επηρεαστεί και το κέντρο της Αθήνας και ίσως και περιοχές με ακόμα χαμηλότερο υψόμετρο.

Ψύχος μέχρι και την Πέμπτη-Παρασκευή

Αυτές οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως και σχεδόν τα τέλη της εβδομάδας που θα έρθει με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα αρκετές ημέρες μπροστά μας για να συζητάμε τις πιθανές περιοχές χιονοπτώσεων, που κατά βάση θα είναι οι:

Βορειοανατολικό Αιγαίο
Σποράδες
Εύβοια
Ανατολική Θεσσαλία
Ανατολική Στερεά (και η Αττική ασφαλώς)
Ανατολική Πελοπόννησος
Κυκλάδες
Κρήτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις