Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φαρμακονήσι Τουρκία: «Ψευτομαγκιές» των Τούρκων στο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμακονήσι Τουρκία: «Ψευτομαγκιές» των Τούρκων στο Αιγαίο

Φαρμακονήσι Τουρκία: Έδειχναν μόνοι τους σε χάρτη ότι βρίσκονταν σε ελληνικά ύδατα

Το άσπρο μαύρο επιχειρούν να κάνουν οι Τούρκοι, καθώς έδειχναν μόνοι τους σε χάρτη ότι η ακταιωρός τους βρισκόταν σε ελληνικά νερά, με αφορμή το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι. Η Άγκυρα έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη που δείχνει το σημείο που πραγματοποιήθηκε η επίθεση από ακταιωρό που επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού με τους Έλληνες αξιωματικούς μέλη του πληρώματος, να πυροβολούν για να τους απωθήσουν, σύμφωνα με την τηλεόραση του Mega.

Ο χάρτης δείχνει το σημείο που βρισκόταν η ακταιωρός, χωρίς να ξεκαθαρίσουν πού είναι τα σύνορα των ελληνικών υδάτων. Όπως φαίνεται στον χάρτη όμως, τα χωρικά ύδατα είναι πολύ πιο ψηλά από το σημείο που δηλώνει η τουρκική ακτοφυλακή πως έγινε.

Η ανακοίνωση του τουρκικού λιμενικού εστιάζει στο ότι εκείνοι πήγαν για να παρενοχλήσουν τους Τούρκος ψαράδες και όχι για να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο.

Εγκολφόπουλος για Φαρμακονήσι: «Ψευτομαγκιές» των Τούρκων στο Αιγαίο

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιάννης Εγκολφόπουλος, αντιναύαρχος ε.α, έκανε λόγο για «ψευτομαγκιές» των Τούρκων στο Αιγαίο. «Βλέπουμε τους άντρες του λιμενικού να κάνουν τόσο όσο πρέπει. Βλέπουμε το τουρκικό περιπολικό σκάφος να μπαίνει στα απόδερα των Ελλήνων και να του παίρνει την πλώρη. Ο Τούρκος είναι ‘άναυτος’, ατζαμής, είναι ψευτόμαγκες». «Πρέπει να είναι πολύ ικανός αυτός που κυβερνάει το σκάφος για να μπορεί να το φέρει και το κρατάει στα απόνερα. Θέλει τέχνη, όχι να είσαι ατζαμής», σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε τον Έλληνα καπετάνιο «άψογο». «Σε αυτήν την περίπτωση, ο κυβερνήτης του λιμενικού κρατάει σταθερή πορεία και ταχύτητα. Έτσι προβλέπεται στον κανονισμό για την αποφυγή της σύγκρουσης»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις