Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέα καλάθια Σαρακοστή – Πάσχα: Τι σχεδιάζει το υπουργείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα καλάθια Σαρακοστή – Πάσχα: Τι σχεδιάζει το υπουργείο

Νέα καλάθια Σαρακοστή - Πάσχα: Πότε αναμένονται

Τρία νέα «καλάθια του νοικοκυριού», σχεδιάζεται να ξεκινήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Το υπουργείο σχεδιάζει ένα καλάθι με νηστίσιμα είδη λόγω Σαρακοστής, στη συνέχεια θα υπάρξει ένα καλάθι με τα είδη που αφορούν στο πασχαλινό τραπέζι, ενώ αναμένεται να υπάρξει και ένα καλάθι για τα παιδιά, όπως συνέβη και στις εορτές των Χριστουγέννων.

Το σαρακοστιανό καλάθι υπολογίζεται να είναι έτοιμο τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου, λίγες μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα, ενώ όσο πλησιάζουμε προς την Μεγάλη Εβδομάδα θα ενταχθούν σε αυτό και προϊόντα που αφορούν στο εορταστικό τραπέζι και θα εξελιχθεί σε καλάθι του Πάσχα. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η πρωτοβουλία για το καλάθι του νοικοκυριού, θα πάρει παράταση μέχρι και τον Ιούνιο προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε υπολογιστεί αρχικά να διαρκέσει έως και τον Μάρτιο. Οπότε, το αμέσως προσεχές διάστημα, αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να επιτραπεί η παράταση του μέτρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις