Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιχειρηματικότητα 360 – αναπτυξιακός νόμος: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρηματικότητα 360 – αναπτυξιακός νόμος: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Επιχειρηματικότητα 360 - αναπτυξιακός νόμος: Πότε «λήγει»» η προθεσμία

Με καταληκτική ημερομηνία υποβολών αιτήσεων την 10η Απριλίου 2023, τρέχει το καθεστώς ενίσχυσης «Επιχειρηματικότητα 360°», το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τα υπόλοιπα καθεστώτα ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου και απευθύνεται σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε σημαντικούς τομείς για την εθνική οικονομία, τα οποία δεν εμπίπτουν στις λοιπές ειδικές κατηγορίες. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται €150 εκατ., εκ των οποίων €75 εκατ. αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής ενώ τα υπόλοιπα €75 εκατ. αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης.

Από το εν λόγω καθεστώς εξαιρούνται τα επενδυτικά σχέδια που εμπίπτουν στα καθεστώτα ενισχύσεων της αγροδιατροφής, της μεταποίησης – εφοδιαστικής αλυσίδας, της ενίσχυσης τουριστικών επενδύσεων και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που υποστηρίζει όλο τον «κύκλο ζωής» των επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οι φορείς επενδύσεων που είναι εγκατεστημένοι ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια κατά τη χρονική στιγμή έναρξης εργασιών του επενδυτικού σχεδίου και έχουν μία από τις ακόλουθες μορφές:

  • Εμπορική εταιρεία
  • Συνεταιρισμός
  • Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις
  • Αγροτικοί συνεταιρισμοί
  • Ομάδες παραγωγών
  • Αστικοί συνεταιρισμοί
  • Αγροτικές εταιρικές συμπράξεις
  • Κοινοπραξίες που ασκούν εμπορική δραστηριότητα
  • Δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις και θυγατρικές τους, εφόσον δεν τους έχει ανατεθεί η εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού, δεν έχει ανατεθεί από το κράτος αποκλειστικά σε αυτούς η προσφορά υπηρεσιών, δεν επιχορηγείται η λειτουργία τους με δημόσιους πόρους για το διάστημα τήρησης των μακροχρόνιων υποχρεώσεων του άρθρου 25.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις