Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρανς έμεινε έγκυος: Ένας μπαμπάς που θηλάζει, τραβά το ενδιαφερον των social
ΚΟΣΜΟΣ

Τρανς έμεινε έγκυος: Ένας μπαμπάς που θηλάζει, τραβά το ενδιαφερον των social

Τρανς έμεινε έγκυος: Τρανς έμεινε έγκυος και γέννησε ενώ έκανε τη μετάβαση από γυναίκα σε άνδρας

Αποφάσισε να κάνει τη μετάβαση από άνδρας σε γυναίκα πριν από 6 χρόνια. Αλλά κάπου στο μεταξύ έμεινε έγκυος. Πώς είναι λοιπόν αυτό το ταξίδι για έναν τρανσέξουαλ; Ο 31χρονος Τάνιους Πόζεϊ, ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα, λέει ότι ένιωθε πως «κάτι δεν πήγαινε καλά» από νωρίς, αλλά «ποτέ δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν». Πριν από έξι χρόνια, συνειδητοποίησε πως ήθελε να είναι άντρας και σύντομα άρχισε την ιατρική μετάβαση. Όταν όμως ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος την άνοιξη του 2021, ο Τάνιους έμεινε άναυδος. Ο γιος του, ο Ζάνιους, ο οποίος είναι πλέον ενός έτους, γεννήθηκε στις αρχές του 2022 και τώρα, ο Τάνιους είναι περήφανος που είναι ένας τρανσέξουαλ πατέρας – κάτι που συχνά αναφέρεται ως «μπαμπάς – ιππόκαμπος», αφού οι αρσενικοί ιππόκαμποι είναι αυτοί που κυοφορούν τα μωρά τους.

Viral στο TikTok

Ο 31χρονος μοιράζεται το ταξίδι του στον λογαριασμό του στο TikTok – αποκτώντας περισσότερους από 928.000 ακόλουθους και 10 εκατομμύρια likes σε όλα του τα βίντεο – ωστόσο έχει προκαλέσει και πολλές αντιδράσεις από σχολιαστές που λένε πως «δεν ανήκει σε αυτό τον πλανήτη» με άλλους να το τραβάνε ακόμη περισσότερο, λέγοντας πως ο γιος του «θα πεθάνει» επειδή καταναλώνει μητρικό γάλα που παρήγαγε ο Τάνιους ενώ έπαιρνε ορμόνες. Ο τρανσέξουαλ πατέρας θέλησε να απαντήσει πρόσφατα σε αυτές τις επικρίσεις σε συνέντευξή του στο Truly, ενώ ενθάρρυνε κι άλλους μπαμπάδες – ιππόκαμπους να «αξιοποιήσουν αυτό που έχουν» χωρίς να νιώθουν ντροπή.

Τι λέει για τον θηλασμό

«Έχω τα εξαρτήματα για να μπορώ να θηλάζω. Το γεγονός ότι έκανα μετάβαση δεν σημαίνει ότι απογυμνώθηκα δώσω στο παιδί μου θρεπτικά συστατικά. Αφού τα έχω, γιατί να μην τα αξιοποιήσω; Το παιδί μου πρέπει να τρώει. Δεν μπορώ να κάθομαι εκεί και να το αφήνω νηστικό. Πρέπει να φάει και επειδή δεν παίρνει το μπιμπερό, πρέπει με κάποιον τρόπο να το ταΐσω». Σε ορισμένα από τα μηνύματα που έλαβε, κάποιοι του έλεγαν πως ο γιος του θα αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας και ψυχολογικά όταν μεγαλώσει. «Κάποιος μου είπε ότι θα με μισήσει /όταν μάθει ότι εγώ τον γέννησα και πως θα είναι μπερδεμένος επειδή δε θα έχει μαμά και μπαμπά» εξήγησε ο Τάριους. Επίθεση δέχτηκε ακόμη και από τρανς άτομα, λέγοντας του πράγματα όπως: «Δεν είσαι αρκετά τρανς επειδή γέννησες το μωρό σου» ή «Κάνεις τους υπόλοιπους από εμάς να δείχνουμε κακοί».

Γιατί αποφάσισε να μοιραστεί όλο αυτό το ταξίδι του, παρά τις επικρίσεις

Ωστόσο, όλο αυτό το μίσος δεν έχει καταβάλει τον σταρ του TikTok. Όπως λέει: «Δέχτηκα πολλές αντιδράσεις που με έκαναν να νιώσω πολύ άσχημα στην αρχή. Αλλά σκέφτομαι πως εάν συνεχίσω να μοιράζομαι, ίσως μπορέσω να βοηθήσω το επόμενο άτομο. Η απάντησή μου στους haters είναι πως πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μοας και να συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να ζεις». Στην συνέντευξή του ο Τάνιους εξήγησε πως στην αρχή δεν ήθελε να θηλάσει τον γιο του επειδή ανησυχούσε για το πώς θα αντιδρούσε ο κόσμος, αλλά τελικά αποφάσισε ότι αυτό ήταν το καλύτερο αφότου έκανε έρευνα για τα οφέλη που έχει το μητρικό γάλα για τα μωρά.

Κλείνοντας είπε πως άρχισε να «μοιράζεται το ταξίδι του» στο διαδίκτυο επειδή ένιωθε ότι δεν έβλεπε πολλούς ανθρώπους σαν και αυτόν στα social media. «Έμπαινα στο TikTok και δεν έβλεπα τρανς γυναίκες που να είναι έγκυες. Άρχισα να βιντεοσκοπώ το ταξίδι μου στο θηλασμό για να το ομαλοποιήσω».

@transking30♬ TRINIX its a beautiful day – TRINIX

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις