Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επιστολή Ράμμου – παρακολουθήσεις: Τα ονόματα που είναι στη λίστα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Ράμμου – παρακολουθήσεις: Τα ονόματα που είναι στη λίστα

Επιστολή Ράμμου - παρακολουθήσεις: Στη λίστα της ΕΥΠ βρίσκονται ο υπουργός Εργασίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ και δύο διευθυντές των αμυντικών εξοπλισμών

Φάκελο με 6 ονόματα προσώπων που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ με υπογραφή εισαγγελέα, τα τελευταία δύο χρόνια, παρέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, στη σημερινή πρωινή του συνάντηση. Τα 6 ονόματα αυτά αναγράφονται και σε επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το Mega, στη λίστα παρακολουθήσεων ήταν ένας υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Αυτοί είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο πρώην γενικός διευθυντής των αμυντικών εξοπλισμών, Θεόδωρος Λάγιος, ο νυν διευθυντής Αριστείδης Αλεξόπουλος και ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Αλέξανδρος Λιακόπουλος.

Σημειώνεται ότι η έρευνα της Αρχής έγινε μετά το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα ονόματα για τα οποία έγινε ο έλεγχος, ήταν τα πρόσωπα τα οποία είχε υποδείξει και είχε ζητήσει να ερευνηθούν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, από όπου θα ξεκινήσει – ονομαστικά- να ξετυλίγεται το νήμα της ενημέρωσης που έλαβε με τα απόρρητα στοιχεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Για αυτό άλλωστε έχουν ειδοποιηθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται αύριο από το πρωί στην Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ράμμος απέστειλε δύο επιστολές στον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζητώντας να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τα ευρήματα των ελέγχων που διεξήγαγε η ΑΔΑΕ στις 3 και 4 Ιανουαρίου.

Ο Αθανάσιος Μπούρας, πρόεδρος της Επιτροπής επιφυλάχθηκε, ενώ το αίτημα απέρριψε ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών που πρόσωπα που αυτοβούλως ζητούν να καταθέσουν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης τα γραφεία της ΑΔΑΕ και μετά δήλωσε: “Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως νίκησε το σκοτάδι”. Έπειτα, ο κ. Ράμμος, απέστειλε τον φάκελο που παρέλαβε αυτοπροσώπως ο Αλέξης Τσίπρας και που περιλαμβάνει τα πρόσωπα τα οποία είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση αλλά και τα σχετικά έγγραφα με τις ημερομηνίες και τις υπογραφές και στους υπόλοιπους παραλήπτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις