Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία «σήκωνε» μαγαζιά και «ανέβαζε» τα κλεμμένα στα social media
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία «σήκωνε» μαγαζιά και «ανέβαζε» τα κλεμμένα στα social media

Πώς δρούσε η συμμορία

Θρυμμάτιζαν τις τζαμαρίες καταστημάτων εστίασης και Σούπερ Μάρκετ μέσα στη νύχτα πετώντας πάνω τους μεταλλικά καπάκια φρεατίων, άρπαζαν χρηματοκιβώτια και άλλα αντικείμενα και επιδείκνυαν τη «λεία» τους με αναρτήσεις στα social media!!! Μετά από λεπτομερή έρευνα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη συμμορία, τα μέλη της οποίας, όπως αναφέρεται, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 19 και 17 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο μέλη της συμμορίας 17 και 19 ετών, με τον 19χρονο να κρατείται ήδη για άλλο αδίκημα σε Κατάστημα Κράτησης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων. «Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, «από καταστήματα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης από τον Οκτώβριο του έτους 2021, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Αττικής, έπειτα από επισταμένη έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας αποκαλύφθηκε η μεθοδική και διαρκής δράση εγκληματικής ομάδας.

Με καπάκια φρεατίων

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας, προέβαιναν σε διαρρήξεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε Σούπερ Μάρκετ και αφαιρούσαν από το εσωτερικό αυτών χρηματοκιβώτια, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Επέλεγαν να δράσουν τις πρώτες πρωινές ώρες που τα καταστήματα δεν λειτουργούσαν, όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενους. Οι μέθοδοι παραβίασης των καταστημάτων συνίστανται είτε στη διάρρηξη με χρήση εργαλείων, είτε στη ρίψη μεταλλικών καπακιών φρεατίων που έβρισκαν πλησίον των καταστημάτων, θραύοντας τις θύρες.

Εγκατέλειπαν τα κλεμμένα

Ακολούθως, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό, με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μετέβαιναν στα στοχοποιημένα καταστήματα με αυτοκίνητο, τα οποία προηγουμένως είχαν αφαιρέσει και με την ολοκλήρωση των κλοπών διέφευγαν με αυτά και στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της εγκληματικής δράσης της συμμορίας αποτελούν οι διαδοχικές κλοπές σε σύντομο χρονικό διάστημα της ίδιας ημέρας». Από την  έρευνα εξιχνιάστηκαν 30 διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα, 8 κλοπές οχημάτων και κλοπή και ληστεία σε βάρος ανηλίκων. Και η Αστυνομία καταλήγει ότι «τα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις