Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ρωσική Πρεσβεία Αθήνα: «Η Ελλάδα αναγκάστηκε ή συμφώνησε να υποταχθεί στους Αμερικανούς»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωσική Πρεσβεία Αθήνα: «Η Ελλάδα αναγκάστηκε ή συμφώνησε να υποταχθεί στους Αμερικανούς»

Ρωσική Πρεσβεία Αθήνα: "Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή"

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Σεργκέι Λαβρόφ, για τη στάση που κράτησε η Ελλάδα στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία αλλά και για τη συνεργασία της χώρας μας σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο με τις ΗΠΑ. Σε μια σειρά αναρτήσεων στα ελληνικά που έκανε η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με τις οποίες είπε: “Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν από τις πιο φιλικές προς εμάς χώρες. Είχαμε έναν τεράστιο αριθμό κοινών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσονταν ενεργά για το καλό των αμοιβαίων συμφερόντων. Η ταχύτητα, με την οποία μετέβησαν όχι μόνο στο “στρατόπεδο” εκείνων του υπέγραψαν τις κυρώσεις, αλλά και στην ομάδα των ηγετών των αντιρωσικών δράσεων, ήταν περίεργη. Καθρεφτίζει την επιβαλλόμενη γραμμή της επιθετικής αντιπαράθεσης και όχι το συμφέρον των Ελλήνων”.

Λίγες ώρες αργότερα ο Λαβρόφ, μέσα από την επίσημη σελίδα της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με νέα ανάρτησή του δήλωσε: “Ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες. Σημειώσαμε τις μεταμορφώσεις στην ηγεσία της χώρας. Αναγκάστηκε ή η ίδια συμφώνησε να υποταχθεί στην αμερικανική επιταγή. Βγάλαμε τα συμπεράσματα σε σχέση με εκείνους που τόσο ευχάριστα υποστήριξαν την επιθετικότητα κατά της Ρωσίας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις