Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ράμμος ΑΔΑΕ – επιστολή: «Απόρρητος» φάκελος σε Πρόεδρο Βουλής, υπ. Δικαιοσύνης και πολιτικούς αρχηγούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράμμος ΑΔΑΕ – επιστολή: «Απόρρητος» φάκελος σε Πρόεδρο Βουλής, υπ. Δικαιοσύνης και πολιτικούς αρχηγούς

Ράμμος ΑΔΑΕ - επιστολή: Για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, προχώρησε στην παραπάνω επιστολή, σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον περασμένο Δεκέμβριο.  Η επιστολή η οποία εστάλη και στον υπουργό Δικαιοσύνης έρχεται στο πλαίσιο του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ, όπου στο άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 προβλέπεται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα έλεγχο τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να διαπιστώσει εάν κατά το παρελθόν έχουν εκδοθεί διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών.  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε να μάθει αν παρακολουθούνται πολιτικοί, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι ενώ μετά από συνεννόηση με την ΑΔΑΕ προσάρμοσε το αίτημά του σε λίστα συγκεκριμένων προσώπων. Σύμφωνα με το protothema, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται  διατεθειμένος να εκμεταλλευτεί πολιτικά την επιστολή Ράμμου και να ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Σημειώνεται  ότι είχε προηγηθεί επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία της ΑΔΑΕ και συνάντησή του με τον κ. Ράμμο το πρωί της Τρίτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις