Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Λιούις Χάμιλτον – μπούλινγκ: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του πρωταθλητή στη Formula 1
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λιούις Χάμιλτον – μπούλινγκ: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του πρωταθλητή στη Formula 1

Λιούις Χάμιλτον - μπούλινγκ: «Με εκφόβιζαν συμμαθητές μου»

Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον από τότε που βρίσκεται στον «μαγικό» κόσμο της Formula 1 να περιβάλλεται από λάμψη και δόξα, αλλά τα παιδικά του χρόνια μόνο τόσο όμορφα δεν ήταν. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη F1, μέσω podcast που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τη Δευτέρα (23/1), αποκάλυψε ότι υπέφερε από ρατσιστικές επιθέσεις και εκφοβισμό στο σχολείο ως παιδί. Όπως είπε, αυτή η περίοδος ήταν η «πιο τραυματική» της ζωής του. Ο 38χρονος επτάκις πρωταθλητής, ο οποίος μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη κοντά στο Λονδίνο, είπε: «Για μένα, το σχολείο ήταν το πιο τραυματικό και δύσκολο κομμάτι της ζωής μου. Άρχισαν να με εκφοβίζουν όταν ήμουν έξι χρόνων. Στο σχολείο μου ήμουν ένα από τα τρία μαύρα παιδιά και μεγαλύτεροι, πιο δυνατοί τύποι, με εκφόβιζαν πολύ συχνά».

Μεταξύ άλλων, είπε ότι τον διάλεγαν πάντα τελευταίο, όταν σχημάτιζαν ομάδες για να παίξουν ποδόσφαιρο στις παιδικές χαρές, «ακόμη κι αν ήμουν καλύτερος από άλλους». Ο Χάμιλτον έκανε λόγο για «επιθέσεις όλη την ώρα, πράγματα που μου πέταγαν, ακόμα και μπανάνες. Άτομα που χρησιμοποιούσαν τη λέξη “νέγρος” με απόλυτη ηρεμία. Άνθρωποι που με αντιμετώπιζαν άσχημα, χωρίς να ξέρω ποια ήταν η θέση μου. Για μένα ήταν πολύ δύσκολο». Στη συνέχεια, ο Βρετανός οδηγός αγώνων τόνισε: «Δεν είχα όρεξη να γυρίσω σπίτι και να πω στους γονείς μου ότι αυτά τα παιδιά με αποκαλούσαν νέγρο ή ότι είχα δεχτεί bullying, ακόμη και ξυλοδαρμό στο σχολείο. Δεν ήθελα ο πατέρας μου να πιστεύει ότι δεν ήμουν δυνατός».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Η συμβουλή που τον σημάδεψε

Ακόμη, μίλησε για τη συμβολή που είχε μια δασκάλα ώστε να πιστέψει στον εαυτό του, ενώ τόνισε πως θεωρούσε ότι το σύστημα ήταν εναντίον του και πως πήγαινε κόντρα στην παλίρροια. Ο Χάμιλτον, ένας από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, παραμένει ο μόνος μαύρος οδηγός στη F1 μέχρι σήμερα. Δημιούργησε το ίδρυμα «Mission 44» και τον οργανισμό «Ignite», που στοχεύουν το ένα να βοηθήσει νέους από μειονεκτικά περιβάλλοντα και το άλλο να προωθήσει μεταξύ αυτών των νέων ανθρώπων οδηγούς, σε συνεργασία με τη Mercedes. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του «Mission 44», ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής προχώρησε τον Ιούλιο σε μια προσωπική δέσμευση, ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις