Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Ο καλύτερος νέος καρδιολόγος- ερευνητής της Ευρώπης, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Κρήτης
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Ο καλύτερος νέος καρδιολόγος- ερευνητής της Ευρώπης, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Κρήτης

Ο Άλεξ Πρωτονοτάριος

Ο Άλεξ Πρωτονοτάριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα στο νησί της Νάξου από γονείς γιατρούς που του μετέδωσαν την αγάπη τους για την επιστήμη και πήρε το πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, πριν μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015 για να εργαστεί ως γιατρός. Στο πανευρωπαϊκό καρδιολογικό συνέδριο του 2022, πήρε το βραβείο καλύτερου νέου Ευρωπαίου καρδιολόγου ερευνητή για πρωτότυπη έρευνα και επιστημονική Αριστεία!

Έκανε έρευνα για την πρόβλεψη κινδύνου αιφνίδιου θανάτου σε ασθενείς με αρρυθμιογόνο μυοκαρδιοπάθεια –αυξημένο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που φέρουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο. Από το 2017, ασχολείται ως ερευνητής πλήρους απασχόλησης με τον καθηγητή Perry Elliot στο University College London (UCL) και στο St Bartholomew’s Hospital στο Λονδίνο. Στο Συνέδριο της ESC 2022, έλαβε το βραβείο Young Investigator in Clinical Cardiology για πρωτότυπη έρευνα και επιστημονική αριστεία για την εργασία του σχετικά με την κληρονομική μυοκαρδιοπάθεια.

www.hellenicdailynewsny.com
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις