Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψευτογιατρός Θεσσαλονίκη – σκλήρυνση κατά πλάκας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο
ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός Θεσσαλονίκη – σκλήρυνση κατά πλάκας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και άλλα αδικήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του ψευτογιατρού της Θεσσαλονίκης που κατηγορείται ότι οδήγησε στο θάνατο 5 ασθενείς. Ο ψευτογιατρός, ο οποίος ήταν φυσιοθεραπευτής και παρίστανε τον νευρολόγο, έπειθε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας να σταματήσουν τη θεραπεία τους και τους υποσχόταν άλλη θεραπεία δικιά του, με βλαστοκύτταρα αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση τόσο στον ψευτογιατρό, όσο και σε βάρος του Γερμανού γιατρού.

Πώς δρούσαν ο ψευτογιατρός της Θεσσαλονίκης και ο Γερμανός συνεργός του

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρώτη καταγγελία έχει το 2019 όταν αδερφός ενός εκ των θυμάτων ανέφερε ότι το 2016 ο ψευτογιατρός τους απέσπασε περισσότερα από 60.000 ευρώ προκειμένου όπως τους είπε πει να περπατήσει ξανά το θύμα. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη και το 2017 ο ασθενής απεβίωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φυσιοθεραπευτής μαζί με τον Γερμανό γιατρό χορηγούσαν αμπούλες λέγοντας ότι είχαν βλαστοκύτταρα ενώ είχαν γλυκόζη ή σκέτο νερό.

Η υπόθεση ξεκινάει από το 2005 με τα θύματα να δίνουν μέχρι και 100.000 ευρώ όπως αναφέρεται. Εκτιμάται ότι η λεία των δύο απατεώνων φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Ήδη κινείται η διαδικασία για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του ψευτογιατρού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις