Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κολλέγιο Αθηνών – μαχαίρι: «Πληροφορηθήκαμε για παρουσία εξωσχολικών» λέει ο πρόεδρος
ΕΛΛΑΔΑ

Κολλέγιο Αθηνών – μαχαίρι: «Πληροφορηθήκαμε για παρουσία εξωσχολικών» λέει ο πρόεδρος

Κολλέγιο Αθηνών - μαχαίρι: Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά

Συναγερμός σήμανε στις 13:00 περίπου το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό. Μαθητές κατήγγειλαν ότι άγνωστοι οπλισμένοι με μαχαίρι εισέβαλαν στο χώρο απειλώντας παιδιά και εκπαιδευτικούς. Όμως, αποδείχθηκε πως όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά. Συγκεκριμένα, δύο μαθητές τσακώθηκαν εκτός σχολείου, έξω από γνωστή καφετέρια στην πλατεία του Ψυχικού και ο ένας εκ των δύο φώναξε έναν αλλοδαπό για να χτυπήσει το συμμαθητή του. Ο αλλοδαπός μαζί με κάποια ακόμα άτομα περικύκλωσαν τον μαθητή και επιχείρησαν να τον χτυπήσουν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο μαθητής κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια φίλων του και να πάει στο σχολείο

Από το Κολλέγιο Αθηνών τηρήθηκε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα οι μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους. Στο σημείο έσπευσαν και γονείς οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη. Τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη συναγερμού, η διεύθυνση εξέδωσε ανακοινώσεις. Όπως αναφέρεται στην πρώτη ανακοίνωση όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς «και αναμένονται οι οδηγίες της αστυνομίας για επιστροφή στην ομαλή κυκλοφορία στο campus». Στη δεύτερη, επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της αστυνομίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός ασφαλείας και κλήθηκε η αστυνομία όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος. Τονίζεται ακόμα ότι όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές παρέμειναν ασφαλείς. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών, Κώστας Συνολάκης, εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν.

Το μήνυμα του προέδρου του Κολλεγίου Αθηνών:

«Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας. Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του Campus. Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς. Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

Καθηγητής Κώστας Συνολάκης
President»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις