Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Τιτανικός – Τζειμς Κάμερον: Ο σκηνοθέτης απαντά στο ερώτημα «χωρούσε ο Τζακ στην πόρτα;»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τιτανικός – Τζειμς Κάμερον: Ο σκηνοθέτης απαντά στο ερώτημα «χωρούσε ο Τζακ στην πόρτα;»

Τιτανικός - Τζειμς Κάμερον: Το National Geographic ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την 25η επέτειο της ταινίας

Ο «Τιτανικός» επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες από 9 Φεβρουαρίου σε ανανεωμένη, 3D εκδοχή με αφορμή την 25η επέτειο από την πρεμιέρα και φέρνει μαζί του πολλά αναπάντητα ερωτήματα που κρατούν χρόνια. Ένα από αυτά, είναι και το εάν ο Τζακ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο χωρούσε στην πόρτα που ήταν ξαπλωμένη η Ρόουζ, στο τέλος της κλασικής ταινίας. Για πολλά χρόνια κυριαρχεί η θεωρία ότι πράγματι χωρούσε και πως εάν είχε ανέβει μαζί της, ίσως να ζούσε. Την απάντηση έδωσε ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον σε πρόσφατη συνέντευξή του. Εν μέσω ενός πάνελ στο Television Critics Association 2023, ο Κάμερον απάντησε πως:

«Στην πραγματικότητα δεν είναι καν μια πόρτα. Είναι κομμάτι από ένα πλαίσιο του first class lounge. Μέσα σε περίπου 8 λεπτά ο Τζακ  θα είχε χάσει τις αισθήσεις του». Επομένως δεν ήταν πόρτα αυτό που ο Τζακ και η Ρόουζ χρησιμοποιούν για να επιπλεύσουν στο ναυάγιο, αλλά ένα ξύλινο κομμάτι που έντυνε το lounge της first class. Τέλος, ο Κάμερον τόνισε πως ο Τζακ και να ήθελε να επιζήσει έστω σε αυτή τη στάση που κρατιόταν μέσα σε λίγα λεπτά θα είχε υποκύψει από την υποθερμία. Μάλιστα, με αφορμή την 25η επέτειο της ταινίας, το National Geographic ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τιτανικός: 25 χρόνια μετά με τον Τζέιμς Κάμερον», στο οποίο θα απαντηθεί το ερώτημα της… πόρτας, μέσω πειραμάτων.

Δείτε το trailer της ταινίας για την επετειακή επανακυκλοφορία της στους κινηματογράφους:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις