Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισβολή Γεωργιανών σε σπίτι αστυνομικού
ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή Γεωργιανών σε σπίτι αστυνομικού

Διαρρήξεις: Συνελήφθησαν με επεισοδιακό τρόπο Γεωργιανοί διαρρήκτες.

Σκληροί κακοποιοί, μέλη της διαβόητης γεωργιανής μαφίας, εισέβαλαν σε σπίτι αστυνομικού, στην περιοχή του Κορυδαλλού για να αφαιρέσουν κλοπιμαία και βρέθηκαν με χειροπέδες στον Άγιο Παντελεήμονα! Παρά τις βιαιοπραγίες κατά των αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών, οι οποίοι τους εντόπισαν μέσα σε αυτοκίνητο, οι δύο Γεωργιανοί διαρρήκτες συνελήφθησαν και τώρα το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η Αστυνομία είναι από που έχει κλαπεί το πλήθος κλοπιμαίων, που βρέθηκε στην κατοχή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας οι δύο αλλοδαποί, 37 και 35 χρόνων, που συνελήφθησαν στα όρια του Αυτοφώρου, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, βίας κατά υπαλλήλων, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

«Στο πλαίσιο διερεύνησης διάρρηξης-κλοπής από οικία στην περιοχή του Κορυδαλλού «, αναφέρεται στην επίσημη εν ημέρωση της ΕΛ.ΑΣ «και μετά από διασταύρωση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, ανωτέρω αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 37χρονο κατηγορούμενο ως δράστη της ανωτέρω πράξης». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης «είδαν» τους δύο εισβολείς στο σπίτι του αστυνομικού σε βίντεο, που εξασφάλισαν και γνώριζαν πλέον ποιους αναζητούν, αφού είχαν δει στο βίντεο και το αυτοκίνητο.

Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς

Τους εντόπισαν, λοιπόν, στον Άγιο Παντελεήμονα,. Το τι συνέβη, παραθέτει η Αστυνομία: «Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί τους κάλεσαν σε έλεγχο, με τους κατηγορούμενους να βιαιοπραγούν σε βάρος των αστυνομικών προκειμένου να ματαιώσουν τη σύλληψη τους, έως ότου και ακινητοποιήθηκαν. Ακολούθως οδηγήθηκαν στην έδρα της υπηρεσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος συνιστά συναυτουργό στην εν λόγω κλοπή». Από τις έρευνες, που διενεργήθηκαν στην οικία των κατηγορουμένων, στο αυτοκίνητο και στην κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: · Περίστροφο, 25 φυσίγγια, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές, συσκευή επικοινωνίας, tablet, σκληρός δίσκος, powerbank), διάφορα κοσμήματα (κολιέ, βραχιόλια, ρολόγια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κ.λπ.), αρώματα, πλήθος ασημικών αντικείμενων, 9 ζεύγη γυαλιών ηλίου, 2 κινητά τηλέφωνα και ένα τηλεσκόπιο!

«Μεταξύ των αντικειμένων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν», προσθέτει η Αστυνομία «περιλαμβάνονται και τα αντικείμενα, που αφαιρέθηκαν από την οικία στον Κορυδαλλό (σ.σ. αστυνομικού), ενώ ερευνάται η προέλευση των κατασχεθέντων αντικειμένων, καθώς και η συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες ομοειδείς περιπτώσεις κλοπών.

Σεσημασμένος ο ένας

Ο 37χρονος Γεωργιανός, έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τα αδικήματα της κλοπής, της απόπειρας ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και για εγκληματική οργάνωση, ενώ ο 35χρονος διέμενε στην Ελληνική επικράτεια στερούμενος σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να αποδειχθεί το πλήρες εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις