Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Προσπάθησε να πάει στην Κύπρο… περίπου 4 κιλά κάνναβης
ΕΛΛΑΔΑ

Προσπάθησε να πάει στην Κύπρο… περίπου 4 κιλά κάνναβης

Τις ίδιες ώρες, σοκ έχουν προκαλέσει σε Ρόδο και Κάρπαθο, συλλήψεις ανηλίκων

Συνήθως, οι μεταφορείς ναρκωτικών ουσιών… προσγειώνονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προερχόμενοι από άλλες χώρες, κουβαλώντας στις αποσκευές τους ή και έχοντας καταπιεί, σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Αυτή τη φορά, στο ίδιο Αεροδρόμιο, συνέβη το αντίθετο.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Μια 36χρονη Γερμανίδα, που έφθασε στην αίθουσα αναχωρήσεων προκειμένου να ταξιδέψει στην Κύπρο, έκρυβε ποσότητα κάνναβης, βάρους άνω των 3,5 κιλών! Όπως ενημέρωση η Αστυνομία, η 36χρονη συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου, πρωινές ώρες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, για κατοχή και απόπειρα εξαγωγής ναρκωτικών από την Ελληνική Επικράτεια μέσω της αεροπορικής οδού.

Το κλιμάκιο στο αεροδρόμιο

Προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ, ότι η σύλληψη επετεύχθη, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων της Δίωξης Ναρκωτικών-κλιμάκιό της εδρεύει μόνιμα στον Διεθνή Αερολιμένα- για την αποτροπή εισαγωγής και εξαγωγής ναρκωτικών ουσιών από την Ελληνική Επικράτεια και ύστερα από συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ακόμη ότι «εντός των αποσκευών της κατηγορούμενης, η οποία θα ταξίδευε προς την Κύπρο, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 3.785 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό». Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι παρέδωσαν στην Αθήνα αλλά και ποιοι επρόκειτο να παραλάβουν τα ναρκωτικά στην Κύπρο. Ο εφοδιασμός των εκάστοτε μεταφορέων από τους εγκεφάλους των κυκλωμάτων, με κινητό τηλέφωνο, γίνεται για να λάβουν το τηλεφώνημα από τους επίδοξους παραλήπτες μόνο αν διαπιστωθεί από τους ίδιους ότι έφθασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους…

Σοκ σε Ρόδο και Κάρπαθο

Τις ίδιες ώρες, σοκ έχουν προκαλέσει σε Ρόδο και Κάρπαθο, συλλήψεις ανηλίκων, οι οποίοι βρέθηκαν να κατέχουν ποσότητες κάνναβης, αλλά και ζυγαριές, ευρήματα, που παραπέμπουν και σε διακίνηση. Εκτός από τους ανηλίκους και στα δύο νησιά από τις αστυνομικές Αρχές συνελήφθησαν και οι γονείς τους με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Οι δύο από τους ανήλικους, συνελήφθησαν στη Ρόδο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. οι οποίοι περιπολούσαν στην πόλη. Οι δύο 16χρονοι Έλληνες, κλήθηκαν για έλεγχο από τους αστυνομικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι είχαν στην κατοχή τους συνολικά 6,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και μια ηλεκτρονική ζυγαριά, προκαλώντας υποψίες ότι πιθανότατα σκόπευαν να πουλήσουν σε συνομήλικούς τους. Οι ανήλικοι δράστες προσήχθησαν στη Δίωξη, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Ρόδου.

Παρόμοια περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών από ανήλικους έχει αναστατώσει και την Κάρπαθο. Κι εκεί συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, σύνεργα χρήσης, δύο θρυμματιστές και μια ζυγαριά ακριβείας! Μετά την παραπομπή των δυο ανηλίκων στην Εισαγγελία συνελήφθησαν από αστυνομικούς στην Κάρπαθο και οι γονείς τους, στους οποίους απαγγέλθηκε κατηγορία για παραμέληση της εποπτείας των παιδιών τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις