Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύζυγος 16χρονου Ρομά: Aπόπειρα αυτοκτονίας για την χήρα Φραγκούλη
ΕΛΛΑΔΑ

Σύζυγος 16χρονου Ρομά: Aπόπειρα αυτοκτονίας για την χήρα Φραγκούλη

Σύζυγος 16χρονου Ρομά: Πριν από τρεις ημέρες κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών με σκοπό να αυτοκτονήσει

Τέλος στη ζωή της επιχείρησε να δώσει η σύζυγος του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη που σκοτώθηκε από πυροβολισμό αστυνομικού στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η ανήλικη σύζυγος του 16χρονου από την ημέρα της κηδείας και μετά έχει βυθιστεί στο πένθος.

Πριν από τρεις ημέρες κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών με σκοπό να αυτοκτονήσει. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία της. Η υγεία της δεν διατρέχει κίνδυνο όμως βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο 16χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση

Υπενθυμίζεται πώς ο 16χρονος Ρομά κατέληξε έπειτα από  πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη. Την απώλειά του έκανε γνωστή η διοίκηση του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, στο οποίο και νοσηλευόταν ο 16χρονος για αρκετές ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια της καταδίωξης χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο δύο φορές με αποτέλεσμα μία σφαίρα να τραυματίσει τον ανήλικο στο κεφάλι.

 Ελεύθερος με περιορισμούς ο αστυνομικός

Ελεύθερος με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη. Μετά τη διαφωνία που υπήρξε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής του κράτησης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία υπέρ του ανακριτή. Έτσι, με βούλευμα του έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε την άποψη πως ο αστυνομικός, με βαθμό αστυφύλακα, έπρεπε να οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς, κατά την κρίση του, λόγω της εμπειρίας και εκπαίδευσής του δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση. Επισημαίνεται ότι μετά την απολογία του ο 34χρονος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να άρει το Δικαστικό Συμβούλιο την παραπάνω διαφωνία.

Ο ίδιος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως είπε – διέτρεχαν οι συνάδελφοί του. «Έπρεπε να τους σώσω» φέρεται να απολογήθηκε, επισημαίνοντας ότι οι δύο πυροβολισμοί έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος. «Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλη τη γεμιστήρα» φέρεται να ανέφερε.

Δείτε ακόμα:
Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η on stage φάρσα του Τζίμη Πανούση σε συνταξιούχο αστυνομικό: «Είμαι Κούρδος και θα σε τακτοποιήσω»
«Καμπανάκι» Στουρνάρα για τις αυξήσεις στους μισθούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις