Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το μήνυμα συμπαράστασης του Ακάρ στον Νίκο Παναγιωτόπουλο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα συμπαράστασης του Ακάρ στον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ελλάδα Τουρκία: Πώς ένας θάνατος άνοιξε απροσδόκητα ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας της Άγκυρας με την Αθήνα;

Στιγμές θλίψης ζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, χθες Δευτέρα 2 Ιανουαρίου απεβίωσε η μητέρα του Καίτη Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 82 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ξαφνικά, ωστόσο, το προσωπικό αυτό γεγονός έλαβε άλλη διάσταση και πολιτικό χαρακτήρα, ανοίγοντας τρόπον τινά έναν δίαυλο επικοινωνίας στα ελληνοτουρκικά. Κι αυτό γιατί την είδηση του θανάτου της την πληροφορήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, οποίος χωρίς να χάσει καιρό έστειλε το παρακάτω μήνυμα συμπαράστασης στον Έλληνα υπουργό:

«Αγαπητέ Νίκο, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε εσένα και στην οικογένειά σου, εύχομαι να αναπαυθεί εν ειρήνη η μητέρα σου». Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε αμέσως: «Ευχαριστώ για την συμπαράσταση και εύχομαι το 2023 να είναι ένα έτος ειρήνης για το οποίο θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί ώστε να είναι ειρηνικό και ευτυχισμένο».

Ένα βήμα παραπέρα

Ο κ. Ακάρ όμως δεν έμεινε στο συλληπτήριο μήνυμα. Πήρε τηλέφωνο στο γραφείο του υπουργού ζητώντας να στείλει στεφάνι ή λουλούδια σήμερα στην κηδεία της Καίτης Παναγιωτοπούλου, κάτι που ο Έλληνας υπουργός απάντησε θετικά. Την ίδια ώρα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωνε για τα μηνύματα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου τον πρωθυπουργό.

Ενώ όμως συνέβαιναν όλα αυτά ανάμεσα στους δύο υπουργούς με τα μηνύματα συμπαράστασης, ανοίγοντας έτσι και έναν δίαυλο επικοινωνίας, οι Τούρκοι έστελναν στο Αιγαίο 24 μαχητικά αεροσκάφη, από τα οποία τα 8 ήταν οπλισμένα με πυραύλους αέρος- αέρος, με αποτέλεσμα να σημειωθούν 6 εμπλοκές (dog fights) και 28 παραβιάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις