Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο περιστατιό bullying – Λέει τα κάλαντα γονατιστός και του βάζουν φωτιά
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο περιστατιό bullying – Λέει τα κάλαντα γονατιστός και του βάζουν φωτιά

Πάτρα: Η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού ανέβηκε στα social media ως «στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά bullying που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, με το εντυπωσιακό της υπόθεσης να είναι το γεγονός πως παρόλη τη δημοσιότητα και τις ποινές που επισείονται, οι… νταήδες φαίνεται να μην πτοούνται. Τελευταίο κατόρθωμα το άγριο bullying που υπέστη ένας άνδρας Ρομά με νοητικά προβλήματα στην Πάτρα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς κάποιοι θεώρησαν φιλάνθρωπο, χριστιανικό και αστείο να τον αναγκάσουν να πει τα κάλαντα γονατιστός και να του βάλουν φωτιά.

Ο 35χρονος  το πρωί του Σαββάτου, πήγε σε επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε… να τα πει. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- αρχίζουν το παιχνίδι, γελώντας μαζί του. Μετά από λίγο, κάνοντας έτσι απλά την πλάκα τους, του προτείνουν να… κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα. Σύμφωνα με το pelop.gr, o Ρομά υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει να τραγουδά τα κάλαντα. Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί. Ενας από την παρέα, του πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του βάζει φωτιά.

«Στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες

Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες. Ο Ρομά, αρχίζει να ουρλιάζει. Προσπαθεί να τις σβήσει και ευτυχώς τα καταφέρνει γρήγορα, γλυτώνοντας από εγκαύματα, την τελευταία στιγμή. Αρχίζει τις φωνές, διαμαρτύρεται, απειλεί με μηνύσεις. Η παρέα προσπαθεί, πια, να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει.

Η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού ανέβηκε στα social media ως «στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες. Το γεγονός κάνει γρήγορα το γύρο της πόλης, με πρωταγωνιστή τον αδύναμο άνδρα. Φτάνει, όχι μόνο στην εκεί περιοχή, αλλά και σ’ άλλα σημεία της πόλης. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις