Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / 3.000 Έλληνες του εξωτερικού εκλέγουν από 2 έως 4 βουλευτές Επικρατείας
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

3.000 Έλληνες του εξωτερικού εκλέγουν από 2 έως 4 βουλευτές Επικρατείας

Έλληνες Εξωτερικού: Ο υπουργός εκτιμά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας, δεδομένου ότι οι βουλευτές Επικρατείας εκπροσωπούν όλη την χώρα και όχι συγκεκριμένους εκλογείς.

Λιγότεροι από 3.000 Έλληνες του εξωτερικού έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, αυτοί οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν 2 έως 4 βουλευτές Επικρατείας, ανάλογα βέβαια με το εκλογικό  αποτέλεσμα. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναφέρει ότι ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν είναι δίκαιο τόσο μικρός αριθμός ατόμων να εκλέγει τόσους βουλευτές. Προσθέτει ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να προβλεφθεί σύνδεση του αριθμού των βουλευτών που θα εκλεγούν από τους Έλληνες του εξωτερικού με τον αριθμό όσων ψηφίσουν ανάλογα με τα όσα ισχύουν στις μονοεδρικές. Τονίζει, ωστόσο, ότι πρέπει το συγκεκριμένο θέμα να τεθεί προς συζήτηση με τα άλλα κόμματα, δεδομένου ότι για να αλλάξει η σχετική διάταξη απαιτείται πλειοψηφία 200 βουλευτών.

Πάντως ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην Καθημερινή, διευκρινίζει ότι ο ίδιος εκτιμά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας, δεδομένου ότι οι βουλευτές Επικρατείας εκπροσωπούν όλη την χώρα και όχι συγκεκριμένους εκλογείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις