Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

13

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ η “συμμορία με τις μαξιλαροθήκες”
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ η “συμμορία με τις μαξιλαροθήκες”

Η καταδίωξη, οι συλλήψεις, τα κλοπιμαία

Το πλήρες εύρος της δράσης των μελών της «συμμορίας με τις μαξιλαροθήκες”, επιχειρούν να διακριβώσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, μετά την περιπετειώδη, κινηματογραφική σύλληψη τριών διαρρηκτών, με καταδίωξη, από τα Μελίσσια έως το Μαρούσι.

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την ονόμασαν «συμμορία με τις μαξιλαροθήκες», καθώς, όταν μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες και αναζητήσεις, ακινητοποιήθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, οι αστυνομικοί, κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού βρήκαν μία μαξιλαροθήκη με χρυσαφικά και κοσμήματα.

Οι… φουσκωμένες μαξιλαροθήκες

Ηταν ένας τρόπος να κρύβουν τα κλοπιμαία μέσα σε  μαξιλαροθήκες, οι οποίες…φουσκωμένες από το περιεχόμενο των κλοπιμαίων μετά από κάθε επιδρομή σε οικία, θα έδιναν, ωστόσο,  την εικόνα ενός κανονικού μαξιλαριού, χωρίς να κινούν καμία υποψία! Οι τρεις Ρομά  της ομάδας, ηλικίας 18, 20 και 24 ετών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για –κατά περίπτωση- απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και κλοπή κατά συναυτουργία. Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, που περιπολούσαν στα Μελίσσια,  θεώρησαν ύποπτους τους τρεις επιβάτες ενός οχήματος και κάλεσαν τον οδηγό με σήμα να σταματήσει για έλεγχο.

Προκειμένου να μη αποκαλυφθεί η …μαξιλαροθήκη, ο οδηγός πάτησε το γκάζι και ξεκίνησε η καταδίωξη στην οποία έπαιρναν μέρος όλο και περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις.Ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος, τράβηξε χειρόφρενο στη διασταύρωση των οδών Πανδρόσου και Αργοναυτών, στο Μαρούσι.

Πετάχτηκαν έξω

Οι τρεις ύποπτοι, άνοιξαν αστραπιαία τις πόρτες, πετάχτηκαν έξω και παίρνοντας διαφορετικές κατευθύνσεις άρχισαν να τρέχουν με τα πόδια. Μετά από αναζητήσεις στους γύρω δρόμους οι αστυνομικοί εντόπισαν και τους τρεις. Οι δύο από αυτούς, αντιστάθηκαν, ο μεν πρώτος κλωτσώντας τη μοτοσικλέτα της ΔΙΑΣ, ο δε δεύτερος  χτυπώντας τον αστυνομικό, που τον ακινητοποίησε. Όπως προαναφέρθηκε μετά από έρευνα στο όχημα, βρέθηκαν  κρυμμένα εντός μαξιλαροθήκης, κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού διάφορα τιμαλφή, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα και κατασχέθηκαν. Ενώ οι τρεις είχαν μεταφερθεί και κρατούνταν στο Τμήμα Ασφαλείας Πεντέλης και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν την πληροφορία από ποια οικία είχαν κλαπεί, εμφανίστηκε ιδιοκτήτης κατοικίας στα Μελίσσια και ανέφερε διάρρηξη στο σπίτι του, λίγες ώρες πριν.

Είχαν παραβιάσει την πόρτα

Όπως δήλωσε οι δράστες σε ώρες που έλειπε από το σπίτι, με λοστό ίσως, παραβίασαν την κεντρική πόρτα, εισέβαλαν κι αφαίρεσαν χρυσαφικά κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Με δεδομένο ότι οι αστυνομικοί τους είχαν δει να κινούνται ύποπτα, ακριβώς στα Μελίσσια, έδειξαν τον πολίτη τα κλοπιμαία. Εκείνος τα αναγνώρισε αμέσως κι έτσι απαντήθηκε το ερώτημα από πού είχαν κλαπεί. Ενώ οι τρεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις, οι αστυνομικοί ξεκινούσαν, ουσιαστικά την έρευνά τους να διαπιστωθεί αν και σε πόσες άλλες ληστρικές εισβολές σε οικίες στα Βορειοανατολικά Προάστια, εμπλέκονται τα μέλη «της συμμορίας με τις μαξιλαροθήκες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις