Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 26χρονος Αλβανός πιάστηκε για 29 ληστείες γυναικών στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

26χρονος Αλβανός πιάστηκε για 29 ληστείες γυναικών στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης εν μέση οδώ για τουλάχιστον 29 γυναίκες.

Οι αστυνομικοί τον είχαν βρει σε έλεγχο χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα, τον απέλασαν στη χώρα του, την Αλβανία, αλλά αυτός βρήκε τρόπο και γύρισε λαθραία και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Από εκείνη τη στιγμή έγινε ο εφιάλτης γυναικών, που πήγαιναν αμέριμνες είτε στην εκκλησία είτε στη λαϊκή αγορά να ψωνίσουν. Έστηνε ενέδρες σε δρόμους που δεν ήταν πολυσύχναστοι κι όταν τις έβλεπε να κρατούν την τσάντα τους, ορμούσε από την κρυψώνα, τρέχοντας τις χτυπούσε πίσω, τις έριχνε στο οδόστρωμα τραυματισμένες να σφαδάζουν κι άρπαζε τα προσωπικά τους αντικείμενα. Τουλάχιστον είκοσι εννέα γυναίκες, που βρέθηκαν σε μη πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης είτε πηγαίνοντας είτε επιστρέφοντας από την εκκλησία η τη λαϊκή, ήρθαν αντιμέτωπες με τον 26χρονο Αλβανό κακοποιό, ο οποίος, ήδη, μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, ήταν αυτοί, που  κατάφεραν, έπειτα από  μεγάλη  έρευνα να ταυτοποιήσουν το άτομο που κρυβόταν πίσω από  πληθώρα ληστειών σε βάρος πεζών ηλικιωμένων γυναικών. Ο 26χρονος,  συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος του 7ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης. «Ειδικότερα» αναφέρει η Αστυνομία, «ο 26χρονος, από τον Ιούνιο του 2020, κινούμενος στις περιοχές της Χαριλάου και της Κάτω Τούμπας, εντόπιζε ηλικιωμένες γυναίκες, που είτε μετέβαιναν είτε επέστρεφαν από εκκλησίες και από λαϊκές αγορές και όταν αυτές βρίσκονταν σε μη πολυσύχναστους δρόμους, τις προσέγγιζε με ταχύτητα και τις απωθούσε βίαια από πίσω με αποτέλεσμα την πτώση των θυμάτων στο έδαφος και την αφαίρεση από αυτές προσωπικών τους αντικειμένων».

Μετρητά, κάρτες, χρυσαφικά

Ο δράστης,  άρπαξε από τα θύματά του συνολικά  το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ, τραπεζικές κάρτες, χρυσαφικά και κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα καθώς και προσωπικά τους έγγραφα.  Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο διαμονής του,  στην περιοχή του Φαλήρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πειστηρίων, προσθέτει η Αστυνομία καθώς και είδη ρουχισμού τα οποία ο δράστης φορούσε κατά την τέλεση των ληστειών. Η υπόθεση είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτήν που διαδραματιζόταν για καιρό σε συνοικίες της Δυτικής Αττικής, με δράστες πατέρα και γιο Ρομά. Κι εκείνοι, που έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, έβγαιναν «παγανιά’ με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας για να βρουν γυναίκες, που πήγαιναν είτε στην εκκλησία είτε στην αγορά.

Ο 19χρονος γιος κατέβαινε, ορμούσε στο εκάστοτε θύμα, το πετούσε κάτω κι άρπαζε τις χρυσές αλυσίδες η άλλα κοσμήματα που φορούσε, όσο το θύμα σφάδαζε αιμόφυρτο στο έδαφος.

Έγραφε, μεταξύ άλλων στις 6 Νοεμβρίου, το Alphafreepress:

«Τουλάχιστον οκτώ επιθέσεις τρόμου, για την αρπαγή χρυσών αλυσίδων από τους λαιμούς γυναικών, κάποιες από τις οποίες κατέληξαν σε τραυματισμό των θυμάτων,   έχουν διαπράξει, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα έρευνα της Αστυνομίας, πατέρας και γιος Ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν  στους Αγίους Αναργύρους. Με οργανωμένο σχέδιο και διακριτούς ρόλους, οι δύο δράστες, ο 19χρονος γιος και ο 47χρονος πατέρας, επετέθησαν σε οκτώ ηλικιωμένες γυναίκες, τραβώντας τους τις αλυσίδες από τους λαιμούς και αφήνοντάς τες σε κάποιες περιπτώσεις αιμόφυρτες από τις πτώσεις στο οδόστρωμα στην προσπάθεια των θυμάτων, να αντισταθούν στη ληστρική επίθεση, εν μέση οδώ.

Οι γυναίκες που είχαν πέσει θύματα των άγριων επιθέσεων για την αρπαγή της αλυσίδας και του Σταυρού που φορούσαν, σχεδόν όλες ανέφεραν ότι την ώρα εκείνη πήγαιναν η στην εκκλησία η σε λαϊκή αγορά. Επίσης, παρατήρησαν οι αστυνομικοί ότι οι ληστρικές επιθέσεις εξαπολύονταν σε συνοικιακούς δρόμους και σε στιγμές, που δεν υπήρχε κοντά κανένας άλλος πολίτης είτε για να μην τους δει είτε για το ενδεχόμενο να επέμβει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις