Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσαπανίδου ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαπανίδου ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις

Τσαπανίδου ΣΥΡΙΖΑ: Για τον Αλέξη Τσίπρα, η Πόπη Τσαπανίδου συγκεντρώνει τα στοιχεία που θα ήθελε να έχει ο εκπρόσωπος Τύπου ενόψει των επικείμενων εκλογών.

“Παραιτήθηκα – αιφνιδιαστικά ομολογώ- από ένα κανάλι που με εμπιστεύτηκε για την θέση της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου. Άφησα την ζώνη ασφάλειας που είχα χτίσει, ενώ ήμουν στο καλύτερο της σημείο. Και διαδέχομαι τον Νάσο Ηλιόπουλο που θα κατέβει υποψήφιος και του εύχομαι με όλη μου την ψυχή καλή τύχη”. Με αυτά τα λόγια, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού Open ότι η Πόπη Τσαπανίδου διακόπτει τη συνεργασία της για προσωπικούς λόγους, η δημοσιογράφος ενημέρωνε μέσω της ιστοσελίδας της, ότι κατεβαίνει στο στίβο της πολιτικής, αποδεχόμενη την πρόταση Τσίπρα να αναλάβει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μία ανακοίνωση που έπαιξε ως “έκτακτη είδηση”, ενώ την ίδια ώρα τα τηλέφωνα στα δημοσιογραφικά γραφεία έπαιρναν φωτιά.

Το θέμα είχε κρατηθεί “σφραγισμένο” και από τις δύο πλευρές, ενώ ο χρόνος που επελέγη θεωρήθηκε ότι είναι προτιμότερος και από τα δύο μέρη. Γιατί οι εκλογές είναι προ των πυλών, αλλά και γιατί η δημοσιογράφος προτίμησε να μην ξεκινήσει η νέα χρονιά και διακόψει στη συνέχεια τη συνεργασία της με το Open. “Μακριά από το γνώριμο, το σίγουρο, το ασφαλές, την άξια ομάδα που με στήριζε, επέλεξα να ενώσω τις δυνάμεις μου με μια άλλη -νέα- ομάδα ανθρώπων που έχουν όραμα. Προοδευτικό όραμα, στόχους και αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας”, συμπλήρωνε η δημοσιογράφος με τον Αλέξη Τσίπρα να αναρτά στο facebook την θερμή συνάντηση που είχε με την μέχρι πρότινος παρουσιάστρια ειδήσεων.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, η Πόπη Τσαπανίδου συγκεντρώνει τα στοιχεία που θα ήθελε να έχει ο εκπρόσωπος Τύπου ενόψει των επικείμενων εκλογών. Είναι προοδευτική, επιτυχημένη στον χώρο της, έχει αναγνωρισιμότητα, είναι μία δυναμική γυναίκα με 3 παιδιά και πολύχρονη καριέρα.

Επιφύλαξη στην Κουμουνδούρου

Οι αντιδράσεις στους ανθρώπους πέριξ του Προέδρου είναι θετικές ωστόσο μένει να φανεί το πώς θα υποδεχθούν αυτήν την επιλογή οι παλαιότεροι που βρίσκονται κάτω από την “Ομπρέλα” στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα άνοιγμα σε προσωπικότητες πέραν του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ; Αρκεί μόνο μια ματιά στα ονόματα όσων πέρασαν από τη “δύσκολη καρέκλα” του 3ου ορόφου στην Κουμουνδούρου, για να το πιστοποιήσει. Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Ράνια Σβίγγου και Πάνος Σκουρλέτης ενώ ακόμα παλιότερα -επί ΣΥΝ- ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Νίκος Βούτσης ήταν στελέχη με επιρροή που ανέλαβαν να περάσουν προς τα έξω, την “εικόνα” του κόμματος. Η Πόπη Τσαπανίδου δεν έχει τις κομματικές περγαμηνές όσων προηγήθηκαν σε αυτή τη θέση.

Καρφιά από τη Φωτεινή Βάκη

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, με ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο, αντιτάχθηκε στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει την Πόπη Τσαπανίδου ως εκπρόσωπο του κόμματος. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τη στιγμή που έχει 185.000 μέλη, επέλεξε να πάρει για εκπρόσωπο ένα άτομο εκτός κόμματος και μάλιστα με “βασικό κριτήριο τη λάμψη του τηλεαστέρα”.

“Άραγε κανείς/μία δεν κρίθηκε άξιος-α από τα 185.000 μέλη να εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κανείς-μία σύντροφος-ισσα δεν κρίθηκε ικανός-η να αρθρώσει λόγο δομημένο, στέρεο και ευθύβολο απέναντι στην κυβέρνηση;”, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ευχές από Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου -με σχετικά γρήγορα αντανακλαστικά- σχολίασε την αλλαγή σκυτάλης στην Κουμουνδούρου. “Καταρχάς, θα ήθελα να ευχηθώ ευόδωση στα επόμενα σχέδια του κ. Ηλιόπουλου. Εύχομαι η κ. Τσαπανίδου, η οποία αλλάζει μετερίζι, να συμβάλλει, εκ του ρόλου της, στη γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση, με επιχειρήματα και τεκμήρια” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχεδιάζοντας προφανώς από τώρα την -on air- τακτική του, απέναντι στη νέα του αντίπαλο.

Όταν η Τσαπανίδου έλεγε ότι δεν θα κάνει “επαγγελματική εξαργύρωση”

Ορισμένοι θυμήθηκαν πάντως τις δηλώσεις που είχε κάνει η ίδια προ τριετίας σχετικά με το ενδεχόμενο να εμπλακεί στην πολιτική, με τη δημοσιογράφο να υποστηρίζει τότε ότι δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο, κάνοντας λόγο για ένα είδος “επαγγελματικής εξαργύρωσης”. Συγκεκριμένα η Πόπη Τσαπανίδου, καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη είχε δηλώσει αναφορικά με μια πιθανή υποψηφιότητά της στην πολιτική: “Αν πάω με ένα κόμμα θα είναι σαν να λέω στον κόσμο ότι ξέρεις εγώ, τόσο καιρό, τι έκανα; Σου περνούσα αυτό που εγώ πίστευα. Εσύ νόμιζες ότι εγώ στο έδινα αντικειμενικά, αλλά εγώ στην πραγματικότητα άνοιγα το δρόμο για να μπορέσω να το εξαργυρώσω επαγγελματικά κάποια στιγμή. Δεν θέλω να το κάνω αυτό”.

https://twitter.com/LinaGreciaPS/status/1608087429373640704?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1608087429373640704%7Ctwgr%5E7ef43821aa7566ce7f5ff991557045b67683d043%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dfd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13schema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Flinagreciaps%2Fstatus%2F1608087429373640704image%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις