Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός στην Εύβοια – Παπαδόπουλος: «Είναι νέα εστία, δεν έχει σχέση με προηγούμενες δονήσεις»
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Εύβοια – Παπαδόπουλος: «Είναι νέα εστία, δεν έχει σχέση με προηγούμενες δονήσεις»

Σεισμός στην Εύβοια - Παπαδόπουλος: «Είναι γνωστή η εστία»

Για τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια και έγινε έντονα αισθητός στην Αττική, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Ο σεισμός έγινε στην Εύβοια, το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά από τα Ψαχνά αλλά έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική. Πρόκειται για νέα εστία που δεν έχει σχέση με την περιοχή που ενεργοποιήθηκε και έδωσε σεισμούς στη νότια Εύβοια τον προηγούμενο μήνα» τονίζει ο σεισμολόγος. Όπως υπενθυμίζει ο κ. Παπαδόπουλος, η εστία αυτή είναι γνωστή καθώς και το 2003 είχε γίνει σεισμός εκεί, μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε τι ενεργοποίησε τη νέα εστία». Aπευθύνει έκκληση «να συγκληθεί άμεσα, τώρα, η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού. κινδύνου». Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Γεωδυναμικού, Βασίλης Καραστάθης είπε στο CNN Greece: «Μας ανησυχεί γιατί το ρήγμα είναι κοντά σε αστικό κέντρο. Η περιοχή έχει δώσει πάλι σεισμό έως 5,3 Ρίχτερ». Την ίδια ώρα, ο κ. Καραστάθης τόνισε πως δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις