Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

23

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατέρας Αντώνιος – Κιβωτός: Αμφισβητεί τις καταγγελίες για ασέλγεια σε ανηλίκους
ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Αντώνιος – Κιβωτός: Αμφισβητεί τις καταγγελίες για ασέλγεια σε ανηλίκους

Πατέρας Αντώνιος - Κιβωτός: Τι θα υποστηρίξει στις Αρχές

Στις 9 Ιανουαρίου έχει κληθεί να καταθέσει ο πατέρας Αντώνιος για τις κατηγορίες σε βάρος του που αφορούν για ασέλγεια σε ανηλίκους που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου». Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής “Live News”, ο π. Αντώνιος θα υποστηρίξει πως ο τρόφιμος που έκανε την καταγγελία ήταν ένα προβληματικό παιδί που συνεχώς δημιουργούσε θέματα. Θα προσπαθήσει να ρίξει την ευθύνη στην πλευρά του καταγγέλλοντα, λέγοντας ότι στο καταγγελλόμενο περιστατικό ήταν μπροστά και άλλα άτομα, συνεπώς δεν μπορεί να έχει γίνει.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή “Tive” της Τατιάνας Στεφανίδου, τα πρώτα του λόγια μετά την κλήση του από τις αρχές ήταν τα εξής: “Οι καταγγελίες των δύο παιδιών δεν συμπίπτουν χρονικά με τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στη δικαιοσύνη. Υπάρχει δηλαδή χρονικό άλλοθι σε σχέση με την παρουσία μου στις τοποθεσίες που έχουν αναφερθεί. Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή και ούτε έμεινα μόνος με τα παιδιά, χωρίς την παρουσία συνεργατών, στελεχών της εκάστοτε δομής, την οποία επισκεπτόμουν. Υπάρχουν μαρτυρίες για τα δύο παιδιά που καταγγέλλουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκφράσει κάποιο παράπονο, ή κάποιον ισχυρισμό εις βάρος μου και πιστοποιούν οι μάρτυρες πως τα παιδιά αυτά ήταν άρτια φροντισμένα και ευτυχισμένα”.

Η αποκάλυψη για την πρεσβυτέρα

Παράλληλα, η εκπομπή «Live Newes» προχώρησε σε άλλη μία αποκάλυψη για την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και από όσα έχουν πει στις Αρχές υπάλληλοι της “Κιβωτού του Κόσμου”, τα χρήματα που συγκεντρώνονταν στα περίφημα κουτιά της Οργάνωσης που κυκλοφορούσαν σε κηδείες και γάμους, τα χειριζόταν αποκλειστικά εκείνη. Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία, έχουν εστιάσει σε καταθέσεις και αναφορές των υπαλλήλων των δομών, οι οποίοι έχουν βάλει στο κάδρο την πρεσβυτέρα, λέγοντας ότι τα χρήματα που συγκεντρώνοντας από τα κουτιά, τα διαχειριζόταν η ίδια, ενώ είναι άγνωστο πού κατέληγαν αφού έφευγαν από την Οργάνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις