Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς ψήνουμε τα κάστανα στον φούρνο: Τα μυστικά του Μποτρίνι
PLUS

Πώς ψήνουμε τα κάστανα στον φούρνο: Τα μυστικά του Μποτρίνι

Πώς ψήνουμε τα κάστανα στον φούρνο: Απόλαυση!

Σίγουρα καταλαβαίνεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά. Δεν καθαρίζονται με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με δάχτυλα που πονάνε και φλούδες σε… διάφορα σημεία του σπιτιού. Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα, ο καθαρισμός τους θα γίνει παιχνιδάκι. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χαράζεις ένα «Χ» στη βάση κάθε καστάνου, αφού πρώτα τοποθετήσεις το κάστανο από την πιο επίπεδη πλευρά του πάνω σε μια διπλωμένη πετσέτα, για να μην κινδυνέψεις να κοπείς. Χαράζοντας αυτό το «Χ», αφενός τα κάστανα δεν θα εκραγούν στο φούρνο, αφετέρου θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα, ενώ ταυτόχρονα η φλούδα τους θα ανοίξει σαν πέταλο λουλουδιού. Έτσι, το ξεφλούδισμα θα γίνει εκπληκτικά εύκολο.

Στη συνέχεια, απλώνεις τα χαραγμένα κάστανα σε ένα ταψάκι και τα ψήνεις για 35-40 λεπτά. Αν τα δεις να σκουραίνουν, μη βιαστείς να τα βγάλεις από το φούρνο: για να γίνουν πρέπει η σάρκα τους να έχει μαλακώσει, σαν μια καλοψημένη πατάτα, ώστε να μπορείς να βυθίσεις εύκολα ένα μαχαίρι στο εσωτερικό της.

Για να καταλάβεις ότι τα κάστανα έχουν γίνει, λοιπόν, βγάλε ένα από το φούρνο και κάνε το πείραμα με το μαχαίρι. Παρατήρησε επίσης το χρώμα της σάρκας του: πρέπει να έχει γίνει αδιαφανής και να αφήνει μια αμυλώδη αίσθηση στο στόμα (να μην είναι πλέον τραγανή).

Βγάλε τα κάστανα από το φούρνο, τύλιξέ τα σε μια χοντρή πετσέτα και άφησέ τα εκεί για 8-10 λεπτά. Οι ατμοί θα μαλακώσουν τη φλούδα τους για να την αφαιρέσεις πανεύκολα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις