Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

23

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατήρ Αντώνιος – εισαγγελέας: Εντός της εβδομάδας στον ανακριτή
ΕΛΛΑΔΑ

Πατήρ Αντώνιος – εισαγγελέας: Εντός της εβδομάδας στον ανακριτή

Πατήρ Αντώνιος - εισαγγελέας: Η κλήση του π. Αντώνιου έγινε από τις εισαγγελικές Αρχές, μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να προσέλθει στον ανακριτή ο π. Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς θεωρείται ύποπτος για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά δύο ανήλικων και ως ηθικός αυτουργός στην κακομεταχείριση παιδιών στο ίδρυμα. Υπενθυμίζεται, ότι ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου έλαβε κλήση να παράσχει εξηγήσεις και σχετικά με το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε πρόκληση σωματικών βλαβών εις βάρος αδύναμων προσώπων, παιδιών, δηλαδή, που φιλοξενούνταν στην Οργάνωση. Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο καλούνται ως ύποπτοι για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων σε βαθμό πλημμελήματος και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού.

Η κλήση του π. Αντώνιου έγινε από τις εισαγγελικές Αρχές, μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε δομή επαρχιακής πόλης, και ενός 15χρονου, οι οποίοι φέρονται να έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους περιστατικά με ασελγείς πράξεις εις βάρος τους από τον ρασοφόρο. Επιπλέον, από άλλες καταθέσεις φαίνεται πως έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις ότι εντός των δομών της Κιβωτού έχουν λάβει χώρα περιστατικά ξυλοδαρμών, απομόνωσης, καταναγκαστικής εργασίας, εν είδει τιμωρίας σε φιλοξενούμενα παιδιά. Οι τιμωρίες αυτές εκτιμάται από τις εισαγγελικές αρχές ότι ήταν η κεντρική γραμμή και η εντολή του πατέρα Αντώνιου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού.

Οι επτά υπάλληλοι καλούνται σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές

Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους σε δομές της Αθήνας, δύο σε δομή της Χίου και άλλους δύο στον Βόλο. Οι έξι εξ αυτών θα δώσουν ανωμοτί κατάθεση για το πλημμέλημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών εις βάρος αδύναμων προσώπων και μία υπάλληλος για το πλημμέλημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς φέρεται να μη μετέφερε σε γιατρό ή σε μονάδα πρώτων βοηθειών, ως ώφειλε, ένα παιδί το οποίο είχε τραυματιστεί. Όλες οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί την τελευταία τριετία (2020-2022).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας Αντώνιος και οι επτά υπάλληλοι της Κιβωτού έχουν λάβει κλήσεις να εμφανιστούν μετά τα Χριστούγεννα ενώπιον των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων και ότι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία ώστε να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους. Μετά το στάδιο της παροχής εξηγήσεων, οι εισαγγελείς θα αποτιμήσουν το σύνολο της δικογραφίας και θα αποφανθούν εάν θα προχωρήσουν ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις