Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ακάρ για Ελλάδα: Συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τις εντάσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάρ για Ελλάδα: Συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τις εντάσεις

Ακάρ για Ελλάδα: Ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα παρενόχλησε δύο φορές την τελευταία εβδομάδα τουρκικά αεροσκάφη

Εν μέσω των “καλοπροαίρετων προσεγγίσεων” της Τουρκίας να καταστήσει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο “θάλασσα φιλίας”, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας κάλεσε το Σάββατο το ΝΑΤΟ να “παροτρύνει την Ελλάδα να σταματήσει την αυθάδειά της”.

“Παρά τις καλοπροαίρετες προσεγγίσεις μας, η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τις εντάσεις και την παράνομη στάση της”, δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα παρενόχλησε δύο φορές την τελευταία εβδομάδα τουρκικά αεροσκάφη που συμμετείχαν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ο Ακάρ είπε: “Αυτή η εχθρική στάση δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική που αγνοεί τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ. Ήρθε η ώρα το ΝΑΤΟ να πει ‘stop’ σε αυτή την αυθάδεια”.

Η Τουρκία αναμένει από τους Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους να “αντιστρέψουν αμέσως την πεισματική και προκλητική στάση τους που υιοθέτησαν για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς”, σημειώνει ο Ακάρ, προτρέποντάς τους να “επιλύσουν τα υπάρχοντα ζητήματα μέσω διαλόγου”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις